UA | RU
12 березня 2020, 21:07

Коронавірус у Чернівцях та Житомирі: що відомо про хворих

Сьогодні, 12 березня МОЗ офіційно підтвердило ще два випадки коронавірусу в Україні
Сьогодні, 12 березня МОЗ офіційно підтвердило ще два випадки коронавірусу в Україні

У Чернівцях на коронавірус захворів 65-річний чоловік, дружина якого останні 14 днів була на заробітках в Італії, передає кореспондент RegioNews.

Cама дружина хворого чоловіка перебуває на самоізоляції, вона здорова і жодних ознак хвороби не має.

"У світі є визначені випадки так званого носіння вірусу безсимптомного. Можливо Україна зіштовхнулася саме з таким випадком. Це будуть досліджувати додатково епідеміологи. Дружина хворого чоловіка на самоізоляції, вона під санітарним спостереженням лікарів", - сказала заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

У хворого чоловіка температура до 38 градусів, ознаки кашлю, рентген пневмонії не показав.

Осіб, які контактували з хворим, вже визначили. Вони знаходяться під наглядом медиків.

Дещо гірша ситуація на Житомирщині. Пацієнтка з коронавірусом не відразу звернулась за допомогою лікарів і не самоізолювалась після приїзду з-за кордону, повідомили на брифінгу в Житомирській ОДА.

70-річна жінка з Житомирської області повернулась 1 березня з Польщі до Радомишля.

"На жаль, пацієнтка не в перший день звернулась за допомогою. Зразу, як приїхала, не самоізолювалась, коли відчула перші симптоми захворювання", — заявив начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик.

3 березня у жінки погіршилось самопочуття, але вона не зверталася до лікарів. Її госпіталізували до райлікарні у Радомишлі 12 березня.

Стан жінки середньої тяжкості, вона перебуває в інфекційному відділені.
Медики виявили шість контактних людей, які разом із нею проживають. Вони перебувають вдома на обсервації, поки у них немає симптомів коронавірусу.

"Були гості у людей. Встановлено 4 осіб, двоє з них жителі Радомишля, які перебувають вдома на обсервації. Ще двоє — жителі Києва. Вони також будуть на обсервації", — зазначив глава Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Також в ОДА повідомили, що 8 березня жінка відвідала церкву. Директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов повідомив, що "поінформували відповідні служби, щоб провели роботи зі священиками".

Нагадаємо, 3 березня під час брифінгу заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко офіційно повідомив про виявлення першого випадку коронавірусу в Чернівцях.

Хроніку коронавірусу в Україні можна прочитати тут.

16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...