UA | RU
08 січня 2021, 10:55 1161

Жук Олена Юріївна

Голова Запорізької обласної ради
Голова Запорізької обласної ради

Профіль у Facebook

Профіль у Wikipedia

Народилася 9 березня 1985 року в місті Запоріжжі Запорізької області.

Освіта

Закінчила Запорізький національний технічний університет за спеціальністю Міжнародні економічні відносини.

 

Кар’єра

 

Працювала в групі компаній BKW Group, співвласником яких до обрання головою Запорізької обласної державної адміністрації був Віталій Боговін.

У 2019 році на позачергових парламентських виборах була довіреною особою Віталія Боговіна як кандидата в народні депутати в окрузі № 78 із центром у місті Бердянську.

Із червня до грудня 2020 року – голова патронатної служби голови Запорізької обласної державної адміністрації Віталія Боговіна.

Політичний бекграунд

У жовтні 2020 року обрана депутатом Запорізької обласної ради від партії "Слуга народу".

З 24 грудня 2020 року — голова Запорізької обласної ради.

Співпрацює в тандемі з Віталієм Боговіним: спочатку працювала фінансистом у його компанії, потім була довіреною особою Боговіна на виборах до Верховної Ради, пізніше очолила патронатну службу Боговіна після його обрання головою Запорізької ОДА. Співвласником бізнесу Віталія Боговіна у BKW-груп був Вадим Коверник.

Слід зазначити, що компанія НВП АФ "Солодководне", засновником якої є Вадим Коверник, фігурувала у запиті народного депутата із Запоріжжя Михаїла Крячко – запит від 17.01.2020 до тодішнього голови ДПС Сергія Верланова. Крячко вимагав виключити компанію із бази ризикованих платників податку на додану вартість. Як йдеться у відповіді ДПС, що опублікована на сайті ВР, за результатами запиту підприємство із переліку ризикованих платників було виключено. Як відомо, раніше Крячко працював у компанії SMMStudio, яке у 2013 році було засновано нинішнім міністром цифрової інформації Михайлом Федоровим.

Сім’я

Розлучена. Виховує доньку Поліну.

 

Декларація

 

Згідно з декларацією Олени Жук за 2023 рік, вона має квартиру площею 52 кв. метри в Запоріжжі.

 

За минулий рік на своїй посаді вона заробила трохи більше 1 млн грн. Також вона задекларувала, що її донька отримала пенсію 79 тис. грн і допомогу на проживання у розмірі 36 тис. грн. У готівці Олена Жук тримає 19,5 тис. доларів, а на банківському рахунку в неї є 94 тис. грн. Крім цього, голова облради у 2023 році позичила третім особам 54 тис. доларів.  

 

Скандали

Головою Запорізької облради Олену Жук було обрано вночі 24 грудня, після того як від посади відмовився обраний на неї 15 грудня Віталій Боговін. Обрання Боговіна 44 депутати облради назвали нелегітимним. За інформацією ЗМІ, формально процесом обрання Боговіна нібито керувала Олена Жук.

 

На початку 2024 року в Запоріжжі розгорівся неабиякий скандал, адже місцеві жителі почали отримувати через Telegram повідомлення із закликом нібито від голови Запорізької облради Олени Жук про те, щоб долучитися до одного з каналів, який пропагує ухиляння від мобілізації. Після цього на сайті облради навіть з’явилось офіційне повідомлення про те, що ані голова Запорізької обласної ради, ані співробітники обласної ради не мають жодного стосунку до цього чергового етапу дезінформаційної кампанії.

 

21 березня стало відомо, що Верховна Рада на час дії воєнного стану вирішила передати повноваження Запорізької облради Запорізькій обласній військовій адміністрації. Тобто фактично чинні депутати та керівництво облради наразі не мають жодних повноважень для прийняття будь-яких рішень.

 

Навіть сама голова Запорізької облради Олена Жук на своїй сторінці у Facebook написала, що повноваження щодо управління комунальними підприємствами Запорізької облради, кадрові питання, питання комунальної власності та будівництва тимчасово будуть передані до відання Запорізької ОВА. Також вона додала, що після перемоги України повноваження обласної ради будуть здійснюватися згідно з чинним законодавством України.


09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
На Дніпропетровщині чоловік до смерті побив рідного брата, бо той палив у квартирі
13 травня 2024, 04:10
На Донеччині прикордонники знищили російських штурмовиків на мотоциклах
13 травня 2024, 03:05
Росіяни відстрелили палець мешканцю Вовчанська: відео
13 травня 2024, 01:45
На Миколаївщині в автотрощі постраждали п'ятеро людей
13 травня 2024, 00:43
"Абсолютні фейки": у Харківській ОВА прокоментували заяви про евакуацію керівництва регіону
12 травня 2024, 20:50
За тиждень Росія втратила понад 8000 солдат та більше 1300 одиниць техніки
12 травня 2024, 19:34
На Херсонщині на російській міні підірвалися 11-річний хлопчик і його дідусь
12 травня 2024, 18:25
У Вовчанську під цілодобовим вогнем залишається до 500 мешканців
12 травня 2024, 17:36
У Харківській області збільшилась "сіра зона", але РФ не має істотних успіхів, — ОВА
12 травня 2024, 17:03
Росія атакувала Суми ракетами, — ОВА
12 травня 2024, 16:47
 
Залужний Валерій Федорович
Посол України у Великобританії, екс-головком ЗСУ
Діденко Григорій Віталійович
Голова Одеської обласної ради
Лабазюк Віолета Олександрівна
Голова Хмельницької обласної ради
Всі досьє »