UA | RU
11 липня 2024, 16:27

Парамонов Денис Юсупович

Український бізнесмен, меценат, член Української ради бізнесу, власник компанії SMK Group
Український бізнесмен, меценат, член Української ради бізнесу, власник компанії SMK Group

Народився 14 вересня 1973 року у місті Орджонікідзеабад (наразі Вахдат) Таджицької РСР. З трьох років проживає в Україні.

Освіта

Проживаючи у Запоріжжі, закінчив середню школу №70, після чого переїхав у Харків і вступив до Харківського технічного університету радіоелектроніки, де у 1995 році здобув фах за спеціальністю "Комп’ютерні та інтелектуальні системи".

Родина

Одружений, виховує двох синів.

Кар’єра та бізнес

У 2000-ому році заснував ковбасний цех на Салтівці. Вже за три роки цех став "Салтівським м’ясокомбінатом", а у 2007 році підприємство увійшло до топ-5 найбільших виробників ковбасних виробів в Україні.

У 2007 році Денис Парамонов створив SMK Group до якої увійшли Салтівський та Богодухівський м’ясокомбінати. Останній був придбаний раніше. Також розвиває фермерське господарство "Світанок" у Богодухівському районі Харківської області, де виробляють екологічно чисту продукцію. У 2019 році SMK Group придбала активи Білоцерківського м’ясокомбінату на Київщині, який згодом став "Київським м’ясокомбінатом".

Благодійність

Денис Парамонов ще у 2003 році почав займатися благодійністю. Спочатку ці зусилля були направлені на проведення різноманітних спортивних змагань – з веслування, регбі та вільної боротьби. Згодом допомогу почали отримувати окремі верстви населення, але загалом це мало ситуативний характер. Усе систематизувалось у 2020 році, коли було засновано Благодійний фонд Дениса Парамонова. Це дало змогу розширити спектр благодійності, адже допомогу почали надавати людям, які опинилися у скрутному становищі, а ще з'явилась можливість підтримувати культурні та наукові напрямки, розвивати дитячий спорт та заклади освіти. На початку 2023 року Благодійний фонд Дениса Парамонова також почав надавати допомогу жителям деокупованих населених пунктів. Наразі вже понад 16 тисяч родин зі 100 сіл та містечок отримали таку допомогу.

У свою чергу проєкт Фонду Культурний_код допоміг реставрувати будівлю Національного літературно-меморіального музею Сковороди. Крім цього, на кошти Фонду створюється Фонтан Сковороди, що присвячений до 300-річчя видатного українського філософа. За ініціативи Фонду Дениса Парамонова видаються також книги. Наприклад, трьома мовами – українською, англійською та польською – побачила світ книга "Дорогами Сковороди. Слобідська Україна", в якій розповідається про маловідомі факти з життя видатного українського філософа. Також видано книгу "Григорій Квітка-Основ'яненко: від Основи до Харкова", а ще – розмальовку для дітей "Фортеці Слобідської України". Понад 4 тис. накладу усіх цих видань в рамках програми Фонду Дениса Парамонова "100 книг для 100 бібліотек України" подаровано читальням в різних регіонах країни.

Одним з ключових напрямків роботи Фонду Дениса Парамонова є підтримка лікарень, щоб українці отримували більш якісні медичні послуги. Новітнє медичне обладнання та витратні матеріали на сьогодні вже надані понад 350 медичним установам майже в усіх регіонах України. Йдеться про операційні столи для перинатальних центрів, новітні електрокардіографи, надсучасні УЗД-датчики, стоматологічні компресори, прилади для скринінгу слуху новонароджених, електрохірургічні апарати, фетальні монітори для акушерських потреб та багато іншого.

Денис Парамонов витрачає багато власних коштів на придбання дороговартісного обладнання для лікарень, але для збільшення такої допомоги за ініціативи Фонду проводяться багато різноманітних благодійних акцій. Наприклад, у 2023 році було проведено акцію "Задонатив на лікарні – їздиш на Бентлі", в рамках якої меценат віддав на благодійність власний автомобіль преміумкласу Бентлі. Це дозволило буквально за два тижні зібрати понад 2,7 млн грн. Усі кошти надали можливість Фонду Дениса Парамонова забезпечити дороговартісним обладнанням 10 лікарень в різних куточках країни.

Навесні 2024 року також була проведена благодійна акція "Tesla за донат". Тоді Денис Парамонов віддав на благодійність свій електрокар Tesla. Акція дозволила зібрати понад 2 млн грн донатів від українців. За рішенням мецената усі кошти спрямовані на закупівлю медичного обладнання здебільшого для дитячих лікарень. Під час проведення акції "Tesla за донат" до Фонду Дениса Парамонова звернулось керівництво Інституту серця з проханням допомогти в закупівлі дороговартісного обладнання. Денис Парамонов та SMK Group додатково виділили майже 5 млн грн на ці потреби, адже Інститут серця щороку рятує тисячі життів українців, залишаючись флагманом трансплантології в Україні.

Також Денис Парамонов і SMK Group виділили 1 млн грн на відновлення київського "Охматдиту" після трагедії, що сталась 8 липня 2024 року.

Цитати

Денис Парамонов — про надання допомоги лікарням (видання "Гордон", жовтень 2023 року):

"Сьогодні лікарі працюють понаднормово, а лікарні перевантажені. Щодня отримуємо заявки від різноманітних медзакладів з усієї країни. Наша місія – допомогти, отже робимо все, що можемо. Намагаємося швидко реагувати на запити, якщо необхідне є в наявності – питання вирішується швидше – протягом кількох днів. Є запити на таке оснащення, де залучаємо і партнерів, замовляємо в Європі, на нього інколи доводиться чекати і по кілька місяців. Ми ніколи не зупиняємося, шукаємо всі можливості, працюємо 24/7 на результат".

Денис Парамонов — про те, чи не шкода було віддавати на благодійність власний "Бентлі" в рамках акції "Задонатив на лікарні — їздиш на Бентлі" (видання "Дело", липень 2023 року):

"Мене часто питають, чи не шкода віддавати свій улюблений автомобіль. Відповідь незмінна: ні. Речі повинні приносити користь і якщо ця автівка змогла привернути увагу до важливості підтримки лікарень, зробила труд медпрацівників легше, допомогла врятувати чиєсь життя – більшої аргументації не треба".

Денис Парамонов — про допомогу лікарням (видання "Українські новини", липень 2023 року):

"Лікарі України наразі працюють понаднормово, і дуже часто на межі своїх можливостей. Наш фонд намагається полегшити їх труд. Кожен день разом з партнерами ми ведемо перемовини, купуємо необхідне обладнання, розхідні матеріали, доставляємо його в медичні заклади".

Денис Парамонов — про те, чому у магазинах захмарні ціни на харчові продукти ( блог Парамонова для "НВ Бізнес"):

"Наразі виробники часто фактично вкладають кошти у ритейлерів, постачаючи мережам товар із великою відстрочкою платежу, а ці гроші просто не повертаються. Будь-якої миті мережа може закритися, при цьому активи вивести на інші компанії своєї групи, а борги залишити на "нульових" компаніях, а це означає, що виробники не отримають свої гроші. І звісно, що, за законами ринку, за усе це врешті-решт заплатять покупці у магазинах, купуючи той чи інший товар за штучно завищеними цінами".

Денис Парамонов – про те, чому важливе медичне обладнання для Інституту серця, яке він передав разом з SMK Group (видання "Главком", червень 2024 року):

"Це обладнання було вкрай потрібне для Інституту серця, адже пацієнти, які стоять в черзі на пересадку серця, нирок чи печінки, не можуть чекати. Саме тому разом з SMK Group ми оперативно відреагували на прохання керівництва цієї медустанови, виділивши майже 5 млн грн на придбання потрібного обладнання і вже передали його".

Денис Парамонов – про те, чому важливо допомогти столичному "Охматдиту" після трагедії 8 липня 2024 року (інтернет-ресурс "24 канал" , липень 2024 року):

"Ми маємо створити усі умови для відновлення "Охматдиту". Це є унікальний медичний заклад, де щороку рятують тисячі життів маленьких українців. Разом з SMK Group я вирішив перерахувати 1 млн грн на відновлення лікарні, щоб вже невдовзі тут, як і раніше могли лікуватися дітки з усієї країни".  


09 серпня 2024
Наступ на Курську область: що це дасть Україні
Вже кілька діб на території Курської області відбувається військова операція, яка поставила на вуха все військово-політичне керівництво країни-агресора. Україна поки що ніяк офіційно не коментує ці по...
02 серпня 2024
Відбудова "Охматдиту": чому у МОЗ вирішили "дати задню", скасувавши скандальний тендер
З моменту атаки росіян на київський "Охматдит" минуло менше місяця, але за цей час чиновники встигли провести тендер на відбудову дитячої лікарні. Проте, у суспільства виникло настільки багато запитан...
31 липня 2024
Влада готується "мобілізувати" економіку: для кого зростуть податки і на скільки
Дискусія щодо підвищення податків точиться в Україні вже не перший місяць. Звісно, це не популярний крок з боку влади, але з іншого боку у державному бюджеті є величезна дірка на фінансування обороноз...
25 липня 2024
Київський тролей-убивця: як його власники розвинули цілу мережу атракціонів та неодноразово потрапляли у скандали
Після того, як 21 липня у Києві, над Дніпром, обірвався трос канатної переправи, що призвело до загибелі людини, правоохоронці провели вже низку слідчих дій. Власники атракціону обіцяють співпрацювати...
Киянин намагався вкрасти у підприємця з Краматорська пів мільйона доларів
14 серпня 2024, 00:42
Прикордонники спалили позиції росіян у Серебрянському лісі
14 серпня 2024, 00:10
У перинатальному центрі в Полтаві померло новонароджене немовля — мати звинувачує лікарів
13 серпня 2024, 23:33
На Одещині молодь влаштувала вечірку з танцями і алкоголем біля меморіалу загиблим військовим
13 серпня 2024, 22:29
В одному з міст Донеччини посилили комендантську годину до 20 годин на добу
13 серпня 2024, 21:52
Росіяни вдарили артилерією по селу на Донеччині — постраждали літня жінка та її онук
13 серпня 2024, 21:14
На Дніпропетровщині внаслідок російського обстрілу загинув чоловік
13 серпня 2024, 20:30
Зрадник, який наводив удари ворога на позиції ЗСУ біля Покровська, отримав 15 років в'язниці
13 серпня 2024, 19:58
У місті Комарно на Львівщині люди перекрили дорогу через відключення світла
13 серпня 2024, 19:31
Корупційний скандал у Міненерго: СБУ оприлюднила запис розмови фігурантів
13 серпня 2024, 18:57
 
Парамонов Денис Юсупович
Український бізнесмен, меценат, член Української ради бізнесу, власник компанії SMK Group
Свириденко Юлія Володимирівна
Перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки України
Всі досьє »