UA | RU
04 лютого 2021, 15:29 985

Лукашук Микола Васильович

Голова Дніпропетровської обласної ради
Голова Дніпропетровської обласної ради

Профіль у Facebook

Канал у Telegram

Профіль у Wikipedia

Народився 24 листопада 1980 року в місті Кривий Ріг.

Освіта

У 2002 році закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю Менеджмент організацій.

У 2017 році закінчив Одеську юридичну академію за спеціальністю Право.

Кар’єра і бізнес

Із 2005 року працював у сфері банкрутства та відновлення платоспроможності боржника.

У липні 2014 року отримав п'ятий найвищий рівень кваліфікації арбітражного керуючого. Входить до ради відділення Асоціації правників України в Дніпропетровській області.

Свого часу керуючий партнер Юридичної фірми ТОВ "Правова константа” в місті Кривому Розі Дніпропетровської області.

Політичний бекграунд

Під час місцевих виборів у жовтні 2020 року обраний депутатом Дніпропетровської обласної ради від партії "Слуга народу".

16 грудня 2020 року депутати шляхом таємного голосування обрали Миколу Лукашука головою Дніпропетровської обласної ради. Кандидатура Лукашука була єдиною у списку для голосування. За нього проголосували 95 депутатів, 14 не підтримали жодного кандидата, 11 не брали участь у голосуванні.

Сім'я

Дружина – Лукашук Любов Сергіївна. Подружжя виховує двох дітей – дочку Катерину та сина Івана.

Декларація

Згідно з декларацією голови облради за 2023 рік, він має частку квартири площею 63 кв. метри, що розташована у Кривому Розі. Сам Лукашук повністю володіє квартирою площею 48 кв. метрів також у цьому місті. Ще одна така ж квартира є у дружини Миколи Лукашука.

На нього записано земельну ділянку площею 781 кв. метр у Кривому Розі та нежитлове приміщення на 282 кв. метри вартістю понад 1,8 млн грн у цьому ж місті.

У Дніпрі дружина голови облради орендує квартиру площею 192 кв. метри. Також на неї записано будинок площею 238 "квадратів" у Кривому Розі.

Лукашук задекларував годинник Breitling вартістю 210 тис. грн, а в його дружини є годинник TAG Heuer за 105 тис. грн. Також дружина голови облради має шубу із соболя за 160 тис. грн і напівшубок з хутра рисі за 139 тис. грн.

Голова облради має у власності BMW 730LD (2017 року випуску), а його дружина – BMW X7 (2021 року випуску).

За минулий рік Микола Лукашук на своїй посаді заробив 571 тис. грн, а ще він отримав майже 350 тис. грн від надання майна в оренду. Дружина голови облради за 2023 рік заробила понад 5 млн грн від зайняття підприємницькою діяльністю.

У готівці Лукашук тримає 151 тис. доларів, а його дружина – 25 тис. доларів, 4 тис. євро та 260 тис. грн. На банківських рахунках голови облради зберігається понад 1 млн грн. У його дружини у банках є понад 200 тис. грн.

Скандали

За даними ЗМІ, спеціаліст із банкрутств Микола Лукашук займався резонансним боргом ПАТ "Веста-Дніпро", яке було пов'язане із нардепом 8-го скликання Денисом Дзензерським. Крім того, серед кейсів Лукашука – банкрутство турбінного заводу "Констар" у Кривому Розі.

Після обрання Миколи Лукашука головою Дніпропетровської обласної ради його першим заступником став Геннадій Гуфман від партії ОПЗЖ. Також заступником Лукашука став голова обласної організації партії "Пропозиція" Ігор Каширін. Його пов’язують із партією "УКРОП" та мером Дніпра Борисом Філатовим.

Влітку 2023 року ЗМІ писали про те, що Дніпропетровська облрада, яку очолює Микола Лукашук, ще на початку того ж року уклала договір на 11 млн грн щодо прокату автомобілів для своїх потреб. Йшлося фактично про оренду елітних машин – Toyota Land Cruiser, Mercedes Benz S350 – у КП "Спецавтобаза". За даними журналістів, вартість 1 км пробігу на цих авто варіювався від 16 до 21 гривні, але для порівняння вартість 1 км прокату таксі в Дніпрі на той час коштувало 6-8 грн.

Ще один тендерний скандал стався восени 2023 року, коли був оголошені торги на ремонт фасаду хірургічного відділення лікарні імені Мечникова в Дніпрі. Вартість цього тендерного лоту становила 165 млн грн, і тоді, за даними місцевих ЗМІ, єдиним претендентом на виконання цього тендеру виявилась фірма "Сферастройдизайн", яка на той час належала колишньому регіоналу та екс-депутату Бориславу Хуторському. Але найголовніше, що ця фірма не мала будь-якого досвіду у виконанні таких робіт. Тоді за керівництво лікарні вступився саме голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, який заявив, що керівництво медзакладу взагалі не має стосунку до цього тендеру, адже замовником виступив один із департаментів Дніпропетровської ОВА. Сам скандальний тендер був скасований, адже єдиний його учасник відмовився від торгів. Проте місцеві ЗМІ все ж нагадували, що лікарня імені Мечникова є комунальним закладом і підпорядковується саме Дніпропетровській облраді, а не обласній військовій адміністрації. 


09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
 
Залужний Валерій Федорович
Посол України у Великобританії, екс-головком ЗСУ
Діденко Григорій Віталійович
Голова Одеської обласної ради
Лабазюк Віолета Олександрівна
Голова Хмельницької обласної ради
Всі досьє »