UA | RU
13 вересня 2024, 16:30

Калмикова Наталія Фернандівна

Міністерка у справах ветеранів України, ексзаступниця міністра оборони
Міністерка у справах ветеранів України, ексзаступниця міністра оборони

Профіль у Facebook

Наталія Калмикова народилася 4 лютого 1982 року у Вінниці. Але коли Наталії було 4 роки, родина переїхала на Кубу. Адже батько Наталії Калмикової – кубинець, а з її матір'ю він познайомився під час навчання у Москві.

Освіта

Вищу освіту Калмикова здобувала в Вінницькому національному медичному університеті (протягом 1999-2005 років) та у Вінницькій академії безперервної освіти (закінчила в 2021 році, отримавши диплом магістра публічного управління та адміністрування).

Будучи студенткою, Наталія Калмикова займалася кунг-фу. Також проходила навчання й у бізнес-школі MIM-Kyiv і завершила одну з програм в Університеті штату Нью-Йорк у Буффало. Займалася дослідженням жіночого лідерства у війську, співпрацею з ветеранськими організаціями, органами влади США, Сиракузьким Університетом, Інститутом ветеранів та військових родин.

Карʼєра

У період із 2005-го до 2012 роки була лікаркою-інтерном в одній із лікарень Вінниці.

У 2007 році за сумісництвом почала надавати консультації з медичних питань представництву фірми "Алкон Фармасьютікалс Лтд" в Україні.

Наступного року стала консультанткою з маркетингу в ПП "Дельта Медікел", де працювала до 2018 року. Після цього обійняла посаду менеджерки в благодійному фонді "Повернись живим". Паралельно цьому, ще з 2014 року, Наталія Калмикова була волонтером та допомагала українській армії.

У 2021 році кілька місяців працювала в командуванні Сухопутних військ ЗСУ, де була радницею з гендерних питань.

У лютому 2022 року стала виконавчою директоркою Українського ветеранського фонду.

Діяльність у політиці

У 2015 році намагалася стати депутаткою Вінницької міської ради. Балотувалася від партії "Громадянська позиція", яку на той момент очолював Анатолій Гриценко.

У 2021 році Наталія Калмикова стала радницею Командувача Сухопутних військ Олександра Сирського з гендерних питань, сприяючи гендерній рівності в армії. А у лютому 2022 року Калмикова очолила Український ветеранський фонд. На посаді виконавчої директорки УВФ вона пробула до вересня 2023 року, коли прийшла в уряд України, отримавши посаду заступниці міністра оборони Рустема Умєрова. Займалася питаннями соціального розвитку.

5 вересня 2024 року Верховна Рада підтримала кандидатуру Калмикової на пост міністерки у справах ветеранів України.

Скандали

Наталія Калмикова потрапила у скандал через трьох дорослих братів, жоден з яких не воює. Один із них – Олексій – зараз мешкає в США, а Анатолій – активний користувач російської соцмережі ВКонтактє, де поширює насміхання з гасел Революції Гідності. Проте погляди своїх родичів Калмикова не коментує.

Сімʼя

Наталія Калмикова незаміжня. Виховує двох синів – Данила й Володимира.

Статки

Згідно з декларацією Наталії Калмикової за 2023 рік, вона володіє житловим будинок площею 124 кв. м та земельною ділянкою площею 700 кв. м в одному із сіл біля Вінниці. Також у Вінниці в неї є квартира площею 33 кв. м та ще 20% квартири площею 45 кв. м у цьому місті. Її доходи минулого року склали понад 1 млн грн, включно зі стипендією Fulbright.

У готівці чиновниця зберігає понад 12 тис. доларів, майже 2 тис. євро та 118 тис. грн. на рахунках у банку в неї є близько 20 тис. грн.

Нагороди та відзнаки

За період співпраці з сектором безпеки й оборони Калмикова була нагороджена низкою державних відзнак. Зокрема нагрудним знаком "Знак пошани" (Міністерство оборони України), заохочувальними медалями "За особливі заслуги" Командувачів різних родів військ, медаллю "За сприяння Збройним Силам" (Міністерство оборони).


16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...
Ворожі "Шахеди" вночі атакували енергооб'єкти у Сумах
18 вересня 2024, 08:51
Росіяни завдали ракетного удару по Миколаївщині, виникла пожежа
18 вересня 2024, 08:27
Кількість постраждалих внаслідок авіаудару по Харкову зросла
18 вересня 2024, 08:07
Генштаб ЗСУ оприлюднив дані про втрати ворога у війні на 18 вересня
18 вересня 2024, 07:48
Внаслідок російського обстрілу на Запоріжжі загинули дві людини
18 вересня 2024, 07:17
На Полтавщині на чоловіка впала гілка дерева: він загинув
18 вересня 2024, 04:54
У Києві перекрили канал збуту зброї та вибухівки: вилучений арсенал на 1,7 млн грн
18 вересня 2024, 03:15
З'явились фото наслідків удару по складах боєприпасів окупантів під Маріуполем
18 вересня 2024, 02:26
Хотів виїхати з країни: 23-річний прикарпатець фіктивно одружився з дівчиною з інвалідністю
18 вересня 2024, 01:29
На Полтавщині на залізничній станції дитину вразило струмом
18 вересня 2024, 00:09
 
Білецький Мирослав Золтанович
Т.в.о. голови Закарпатської ОВА
Стефанішина Ольга Віталіївна
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України – міністр юстиції України
Калмикова Наталія Фернандівна
Міністерка у справах ветеранів України, ексзаступниця міністра оборони
Всі досьє »