UA | RU
25 квітня 2024, 03:32

Харченко Регіна Владиславівна

В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради

Сторінка у Facebook

Профіль в Instagram

Профіль у Wikipedia

Народилась 21 вересня 1990 року в селі Кучук-Бораш (до 2023 року – Октябрське) Первомайського району Автономної Республіки Крим.

Освіта

Навчалася в Запорізькій гімназії №45.

У 2013 році закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого за спеціальністю Правознавство.

У 2022 році закінчила Національний університет "Львівська політехніка" за спеціальністю Публічне управління та адміністрування.

У 2024 році закінчила Класичний приватний університет за спеціальністю Журналістика, отримала диплом магістра.

Кар’єра та бізнес

У 2013-2015 роках Регіна Харченко працювала головним спеціалістом-юрисконсультантом Управління Пенсійного Фонду України в Жовтневому районі міста Запоріжжя.

У 2015-2016 роках обіймала посаду головного державного інспектора юридичного відділу Спеціалізованої державної податкової інспекції з обслуговування великих платників міста Запоріжжя.

Із вересня до груденя 2016 року працювала в управлінні судового стягнення ПАТ "Запоріжжяобленерго".

У 2017 році була помічником адвоката.

Із 2021 року є партнером адвокатського бюро "Юрконсалт" із практики податкового супроводу.

Із 21 вересня 2021 року до квітня 2024 року була зареєстрована як фізична особа-підприємець, види діяльності: "Діяльність у сфері права" та "Діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту; консультування з питань оподаткування".

Регіна Харченко є членом Національної асоціації адвокатів України.

Політичний бекграунд

У 2016-2021 роках була помічником-консультантом депутата Запорізької обласної ради.

Із 2020 року є депутаткою Запорізької міської ради. Входить до складу постійної комісії з питань комунальної власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин.

До квітня 2024 року очолювала фракцію партії "Слуга народу" у Запорізькій міській раді. 22 квітня депутати фракції відкликали Регіну Харченко з посади голови.

"Свій нетривалий політичний шлях я намагалась зкеровувати до "перемоги публічних інтересів". Мала завжди позицію, не була зручною. Рятувала "тонучих". Готувала візійні проекти (не завжди звісно вони отримували підтримку). Говорила не досить комплементарні речі очільникам та керівникам. Вчора мені в повній мірі "віддячили" за усе вище перераховане. Фракція моїх (до вчора) прекрасних друзів, товаришів та колег вирішила, що я не гідна бути ГОЛОВОЮ фракції. Не гідна усього в цьому житті. Навідміну від них (керівників КП/КНП) не гідна бути дотичною до представлення інтересів міста. Фракція! Дякую ВАМ! За підтримку!", – прокоментувала для ЗМІ усунення з посади Регіна Харченко.

У середу, 24 квітня 2024 року, на позачерговій сесії депутати Запорізької міської ради проголосували за звільнення з посади секретаря міськради Анатолія Куртєва та призначення замість нього Регіни Харченко. За таке рішення проголосували 37 депутатів із 38. Цьому передувало те, що у вівторок, 23 квітня, низка депутатів міськради опублікувала на своїх сторінках у соціальних мережах заклик провести позачергову сесію та усунути Анатолія Куртєва з посади.

Із 24 квітня Регіна Харченко обіймає посаду секретаря Запорізької міської ради та виконує обов'язки міського голови Запоріжжя.

"Дякую депутатам, які сьогодні фактично прийняли історичне для нашої громади рішення: обрали жінку на посаду секретаря міськради, яка має додатково виконувати і обовʼязки міського голови.

Водночас, мене не обирали безпосередньо люди. Можливо, я вже "автоматично" стала поганою для багатьох. Я не обіцяю завтра на ранок нове місто. Буде багато важкої праці, не завжди популярних рішень, але моя задача зберегти українське місто Запоріжжя (в багатьох сенсах та значеннях), забезпечити життєдіяльність усіх необхідних процесів та виконання нагальних завдань.

Безпечне. Надійне. Комфортне. Таким має бути місто в якому ми живемо. Місто, яке ми оберігаємо, захищаємо і в перспективі розвиваємо", – написала в Facebook Регіна Харченко.

Родина

Виховує сина Аристарха. Наразі інша інформація про членів сім'ї відсутня.

Декларація

У своїй декларації за 2023 рік Регіна Харченко вказує, що володіє 66% квартири площею 69 квадратних метрів в Автономній Республіці Крим.

За минулий рік за основним місцем роботи вона отримала 109 900 гривень заробітної плати.

Дохід від її підприємницької діяльності становив 195 357 гривень. Гонорари та інші виплати згідно з цивільно-правовим правочинами станоили 55 000 гривень.

На утримання дитини вона отримала 190 000 гривень.

Готівкою Регіна Харченко зберігає 4000 євро.

Критика

Після свого призначення на посаду Регіна Харченко піддалася певній критиці. За 5 днів до призначення вона виклала на своїй фейсбук-сторінці, як декламує вірш "Інструктаж" українського письменника Іздрика, в якому міститься нецензурні вислови. Відео отримало понад 100 реакцій, а загалом його переглянути 2,1 тис. разів.

Вірш починається такими рядками:

"Візьми себе в руки і дихай

лаштуй свій пропелер на старт

пиз*ець підкрадається тихо

і це вже здається не жарт

пиз*ець уже майже повсюди

усе у пророцтвах зійшлось".


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
 
Недопад Григорій Вікторович
Голова Волинської обласної ради
Діденко Григорій Віталійович
Голова Одеської обласної ради
Лабазюк Віолета Олександрівна
Голова Хмельницької обласної ради
Всі досьє »