UA | RU
01 червня 2020, 13:05 310

Симчишин Олександр Сергійович

Міський голова Хмельницького
Міський голова Хмельницького

Профіль у Facebook

Офіційний телеграм-канал

Народився 4 листопада 1980 року в селі Йосипівка Хмельницької області.

Освіта

2002 р. – найкращий студент історичного факультету Кам'янець-Подільського державного університету імені Івана Огієнка. Закінчивши із відзнакою історичний факультет, вступив до аспірантури Кам'янець-Подільського державного університету, обравши для дослідження діяльність місцевих осередків політичних партій на початку XX століття.

2007 р. – захистив дисертацію та отримав науковий ступінь кандидата історичних наук.

Кар’єра

2002 р. – вчитель Пасічнянського навчально-виховного комплексу Хмельницької області.

2002-2006 рр. – вчитель-методист з організаційно-масової роботи Хмельницького обласного благодійного фонду "Хесед-Бешт".

2007-2010 рр. – доцент кафедри правознавства Хмельницького інституту соціальних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна".

2010-2014 рр. – декан економіко-правового факультету Хмельницького інституту соціальних технологій Відкритого міжнародного університету розвитку людини "Україна". Видавець і редактор газети "Націоналістичний вік".

Політичний бекграунд

1997 р. – став членом ВО "Тризуб" ім. Степана Бандери, через рік вступив до лав Конгресу Українських Націоналістів.

2007 р. – очолив секретаріат обласної організації Конгресу Українських Націоналістів.

2009 р. – вступив до лав ВО "Свобода".

2010 р. – обраний депутатом Хмельницької міської ради (фракція ВО "Свобода").

25 квітня 2014 – липень 2015 рр. – перший заступник голови у Хмельницькій обласній державній адміністрації.

25 вересня 2014 – 6 березня 2015 рр. – виконувач обов'язків голови Хмельницької обласної державної адміністрації.

На вибори міського голови 25 жовтня 2015 року Олександра Симчишина висунуто політичною партією "Свобода". Переміг із результатом 59,99% голосів, значно випередивши тодішнього виконуючого обов'язки міського голови Костянтина Чернилевського.

2020 р. – вчергове переміг на місцевих на виборах Хмельницького міського голови з результатом 86,83% голосів.

Сім’я

2003 р. – одружився. Разом із дружиною Світланою виховує трьох синів: Олександра, Ростислава та Святослава.

Декларація

За 2023 рік Олександр Симчишин заробив на посаді мера понад 845 тис. грн. Це орієнтовно по 70,4 тис. грн щомісяця. Також посадовець вказав, що зберігає майже 87 тис. грн на банківському рахунку.

З об’єктів нерухомості Олександр Симчишин зазначив житловий будинок площею 169 "квадратів", право власності на який він набув в 2016 році, квартиру в селищі Стара Синява площею 106 "квадратів", право власності на яку він ділить з трьома іншими членами родини. Також він вказав земельну ділянку площею 600 "квадратів" у Хмельницькому, отриману у власність ще в 2009 році.

Дружина Світлана також володіє земельною ділянкою в селі Нова Синявка площею 20 тис. "квадратів", вартість якої становить 87 тис. грн.

Автомобіль у мера той же, що й раніше – Nissan Qashqai, придбаний у 2019 році за 534 тис. грн.

Скандали

У 2016 р. – Симчишин призначив своїм радником на громадських засадах місцевого жителя, який виявився повним тезкою Володимира Путіна.

Як повідомляло місцеве видання "Є", Путін – засновник приватного підприємства "Недержавна служба безпеки", яке займається приватною охороною, обслуговуванням систем безпеки, проведенням розслідувань та іншою професійною, науковою і технічною діяльністю. Хмельницький Путін має 3 вищі освіти.

2018 р. – чиновники з міської ради Хмельницького стали учасниками двох резонансних ДТП, в яких були замішані службові машини мерії. Як пише сайт НГП. Info, службове авто "Nissan Leaf" під керуванням тодішнього директора департаменту освіти і науки міськради Романа Миколаєва зіткнулося з вантажівкою, що стояла на узбіччі дороги. В результаті аварії двоє людей загинули (завідуюча хмельницького дитсадка №53 "Веселка" Наталія Докторук і хмельничанин Олександр Манзюк). Раніше того ж року співробітники партрульноі поліції Хмельницького склали адміністративний протокол на секретаря Хмельницької міської ради Михайла Кривака за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння.

Після цих випадків Олександр Симчишин заборонив використання службового транспорту в особистих цілях і підписав ряд розпоряджень щодо використання автопарку міської ради. Але трьома роками раніше сам Симчишин, будучи в.о. голови Хмельницької ОДА, розбив службовий "Мерседес", потрапивши в ДТП. За інформацією сайту "Антикор", "майже щоранку ця машина з’являлася під будинком в.о. губернатора, щоб завезти не тільки його на роботу, але і його середнього сина в садок".

Під час парламентських виборів-2019 на Олександра Симчишина подав позов кандидат в народні депутати від партії "Слуга народу" Микола Стефанчук. "У позові він просив визнати протиправними дії міського голови Хмельницького Олександра Симчишин про порушення порядку проведення передвиборної агітації та залучити його до адміністративної відповідальності".

На думку Миколи Стефанчука, мер порушив вимогу ч. 1 ст. 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України", згідно з якою посадовим особам органів місцевого самоврядування в робочий час забороняється участь у передвиборній агітації. В обгрунтування позовних вимог позивач вказав, що Олександр Симчишин неодноразово брав участь в агітаційних заходах кандидата у виборчому окрузі №187 висуванця ВО "Свобода" Віталія Діденка.


25 липня 2024
Київський тролей-убивця: як його власники розвинули цілу мережу атракціонів та неодноразово потрапляли у скандали
Після того, як 21 липня у Києві, над Дніпром, обірвався трос канатної переправи, що призвело до загибелі людини, правоохоронці провели вже низку слідчих дій. Власники атракціону обіцяють співпрацювати...
15 липня 2024
На ВЛК медичний огляд не проводять – уся інформація про хвороби має бути у "HELSI". Юрист Катерина Аніщенко – про те, як відбувається ВЛК
16 липня спливають 60 днів, що були відведені, згідно із законом про посилення мобілізації, на оновлення військово-облікових даних усім військовозобов'язаним українцям. RegioNews поцікавився у юриста ...
12 липня 2024
Чому влада звільнить прем'єр-міністра Дениса Шмигаля
В Офісі президента всерйоз думають про звільнення прем'єр-міністра. Хто його може замінити, наскільки реальною є трансформація Кабміну та яких призначень в уряді ще чекати найближчим часом
04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
У Запоріжжі правоохоронець вкрав у померлого чоловіка майже 800 тисяч гривень
27 липня 2024, 01:35
На Вінниччині 17-річний юнак вбив молоду жінку
27 липня 2024, 00:12
Відпочивав разом із друзями: на Закарпатті чоловік втопився в озері
26 липня 2024, 23:23
Росіяни атакували дроном житлові будинки в Запорізькому районі: поранені 3 цивільних
26 липня 2024, 22:06
У застосунку Резерв+ став доступним статус бронювання від мобілізації, — Міноборони
26 липня 2024, 21:44
За тиждень Сили оборони знищили майже 8000 ворожих БпЛА
26 липня 2024, 21:15
Злочинних наказів не виявили: у 59 ОМПБр завершили службову перевірку
26 липня 2024, 20:45
Я нічого не робив: підозрюваний у вбивстві Фаріон заперечив свою причетність
26 липня 2024, 20:15
Гауляйтер Пасічник отримав підозру за організацію примусової "мобілізації" на Луганщині
26 липня 2024, 19:42
Війська Росії вдарили по Нікопольщині: серйозні поранення отримав чоловік
26 липня 2024, 19:00
 
Парамонов Денис Юсупович
Український бізнесмен, меценат, член Української ради бізнесу, власник компанії SMK Group
Труханов Геннадій Леонідович
Міський голова Одеси
Боголюбов Геннадій Борисович
Український підприємець, співвласник групи "Приват"
Всі досьє »