UA | RU
19 листопада 2020, 17:38

Президент вже не вільний у своїх діях

Офіс президента планував у вівторок винести в зал питання про звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова і міністра інфраструктури Владислава Криклія. Однак голосів для звільнення в президентській фракції не вистачило. Скоро буде нова спроба.
Офіс президента планував у вівторок винести в зал питання про звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова і міністра інфраструктури Владислава Криклія. Однак голосів для звільнення в президентській фракції не вистачило. Скоро буде нова спроба.
Фото: Офіс президента

Також під загрозою звільнення в.о. міністра енергетики Ольга Буславець. Джерела в ОП кажуть, що і сам прем'єр Денис Шмигаль вже втратив довіру президента, але і його від відставки рятує тільки одне - президент не розуміє, хто може стати новим прем'єром, і хто зможе зібрати голоси в парламенті.

Слуги народу розбилися на осколки, підконтрольні різним групам впливу. Конституційна криза показала, що навіть звернення президента і зрив програми МВФ вже не є стимулом для фракції підтримувати президентські законопроекти.

Тепер треба збирати ситуативну коаліцію з будь-якого приводу - щодо голосування в другому читанні за бюджет; по голосуванню за маяки меморандуму МВФ; по голосуванню за відставки міністрів і по голосуванню за призначення міністрів.

Президент вже не вільний у своїх діях. Хіба це не привід серйозно задуматися - влада в безладді, треба щось міняти?

ОП Єрмака так і не став точкою збору для держави. Будь-які тактичні рішення легковажні, тому що ніхто не несе відповідальності за владу в цілому.

Пора президенту чесно сказати самому собі - чи є його Офіс центром управління країною, або це просто диспетчерський пункт по петлянню серед олігархів? Які професійні критерії підбору міністрів, що вони будують, за що несуть відповідальність? Реформи влади треба починати з самого себе.

 
Підписуйтесь на RegioNews
17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...