UA | RU
Наталія Седлецька Журналіст-розслідувач. Автор, редактор та ведуча програми телевізійних розслідувань "Схеми. Корупція в деталях" info@regionews.ua
02 червня 2023, 17:23

"Волонтер за спецзавданням". Нові деталі про втечу Трубіцина за кордон

"Волонтер за спецзавданням". Нові деталі в історії про втечу за кордон обвинуваченого у корупції депутата Трубіцина, який для цього скористався листом за підписом Кирила Буданова. Нагадаю, у ГУР визнали, що сприяли виїзду депутата, але пояснили, що ініціатива йшла від іншої структури.
"Волонтер за спецзавданням". Нові деталі в історії про втечу за кордон обвинуваченого у корупції депутата Трубіцина, який для цього скористався листом за підписом Кирила Буданова. Нагадаю, у ГУР визнали, що сприяли виїзду депутата, але пояснили, що ініціатива йшла від іншої структури.

Цією структурою виявились Сили спеціальних операцій (ССО ЗСУ).

Лист ССО до ГУР на запит нам не надали, але "Схемам" вдалось дістати його від джерел в оборонних структурах.

У документі, датованому 20 січня 2023 року, командувач ССО ЗСУ Віктор Хоренко звертається на ім’я Буданова з проханням про сприяння виїзду п’ятьох осіб, "які є волонтерами", серед них – Владислав Трубіцин. Вказується період виїзду – з 28 січня до 25 травня 2023 року.

Як повідомляли "Схеми", у цей період депутат перетнув кордон на виїзд лише раз і не повернувся – виїхав через пункт пропуску "Рава-Руська" ввечері 13 травня.

Далі пряма мова речника ССО в коментарі "Схемам":

"Вищезгадане звернення дійсно було ініційоване командуванням Сил спеціальних операцій в січні 2023 року. Мета цього звернення – виїзд за кордон Владіслава Трубіцина як представника благодійного фонду "Рідна Оболонь" та ще чотирьох осіб, теж від цього фонду.

Виїзд потребував виконання ним та групою осіб спеціального завдання щодо забезпечення ССО спеціальним обладнанням. На жаль, характер завдання не може бути розкритим, так як містить дані, що становлять службову таємницю", – зазначив речник ССО Олександр Кіндратенко.

Також у ССО прокоментували той факт, що виїхавши за ініційованим ними дозволом, обвинувачений у хабарництві депутат зрештою не повернувся в Україну та перестав виходити на зв’язок.

"Ми сприяли виїзду за кордон задля благих цілей, а саме забезпечення підрозділів ССО всім необхідним для боротьби з ворогом. Ми вкрай негативно відносимось до того, що дана особа скористалась таким приводом під час війни у своїх особистих цілях і не повернулась в Україну задля виконання процесуальних обов‘язків у суді", – додав речник ССО.

Ось так один з топових обвинувачених в корупції представників саме нинішньої влади наразі уникнув українського правосуддя.

 
Підписуйтесь на RegioNews
04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
Уже 2 мільйони українців оновили свої дані у застосунку Резерв+, — Міноборони
04 липня 2024, 18:00
На Полтавщині вантажівка злетіла з дороги в річку, водій загинув
04 липня 2024, 17:20
П'яний чоловік на Київщині побив охоронця ферми та викрав вантажівку з зерном
04 липня 2024, 17:12
Росіяни скинули КАБ на село під Харковом: є жертва та постраждалий
04 липня 2024, 17:00
В Одесі прогримів вибух: росіяни вдарили балістикою
04 липня 2024, 16:46
У Києві спалахнула масштабна пожежа — подробиці
04 липня 2024, 16:40
У курортному селищі Ворохта у Карпатах люди перекрили дорогу і заблокували роботу ТЦК
04 липня 2024, 16:29
На Херсонщині росіяни атакували дроном жителя Антонівки: пораненого ушпиталили
04 липня 2024, 16:15
У Силах оборони повідомили про спробу прориву російської ДРГ на Харківщині
04 липня 2024, 16:11
На шахті у Кіровоградській області загинув гірник
04 липня 2024, 15:41