UA | RU
Михайло Дяденко керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків info@regionews.ua
20 червня 2020, 11:36

Бунт "ноунеймів" незважаючи на підтримку президента Зеленського

Цікава ситуація склалася навколо призначення Міністра освіти і науки України. Не зважаючи на підтримку Президента України Володимира Зеленського, кандидатура Ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета була сприйнята в штики з боку частини народних депутатів, в тому числі – з фракції партії "Слуга Народу".
Цікава ситуація склалася навколо призначення Міністра освіти і науки України. Не зважаючи на підтримку Президента України Володимира Зеленського, кандидатура Ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета була сприйнята в штики з боку частини народних депутатів, в тому числі – з фракції партії "Слуга Народу".
Фото: Міносвіти

Зрозуміло, що першу скрипку у цьому "концерті" грали депутати з групи так званих "соросят". Але ж які цікаві аргументи вони наводили: "регіонал", плагіатор, "відрижка Табачника" (це нардеп Гео Лерос сьогодні з парламентської трибуни так обзивався).

Аргументи, скажемо, такі собі. Щодо партійності, так де хто тільки в нашому політикумі не побував. Бувало, що за парламентську каденцію нардеп змінював по три-чотири фракції/групи. Ну пішов Ректор за списком регіоналів в обласну раду. Запропонували, бо потрібні були пристойні люди у тому списку. Наприклад, що з того, що я був крайнім виконувачем обов’язків Голови політичної партії "Солідарність"? Не тієї, що нині "ЄС", яка виросла з проросійського проекту "Партия мира и единства", а ще тієї канонічної, яку Міністерство Юстиції України ліквідувало при Януковичі. Але ж це не означає, що я сьогодні в команді Порошенка.

Про "плагіат" у роботі, яка має кілька авторів – взагалі смішно писати, та й не має там по факту плагіату. Поцікавтесь у Гугла про плагіат Володимира Литвина, або ж дружини екс-посадовця В’ячеслава Кириленка, чи ще десятків високодостойників.

Насправді, побачити на посаді Міністра науки і освіти першого наймолодшого ректора в історії України, який досить успішно керував ВНЗ, було б цікаво. Людина, принаймні, пройшла всі щабельки службової драбини, має знання та досвід. На відміну від багатьох крикунів, в біографії яких нічого, крім життя за рахунок грантів і не знайдеш.

Але ж питання навіть не у фігурі кандидата в Міністри. Питання в тому, що окремі депутати занадто швидко забули, завдяки кому ними стали.

І якщо Президент та Прем’єр-міністр вважають, що на цьому етапі, ця кандидатура є найбільш підходящою, то вставати без будь яких підстав у "позу" – означає порушити правила командної гри. А це вже свого роду бунт. Проблема в тому – що Зеленський і надалі залишиться Зеленським, а імена "бунтарів" розтануть у політичній імлі наступних виборів, можливо навіть дострокових.

 
Підписуйтесь на RegioNews
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
У Рівному судили підлітка, який зняв порнографічне відео з подругою та показав його друзям
01 липня 2024, 02:09
Внаслідок ракетного удару у Києві пошкоджена багатоповерхівка
30 червня 2024, 19:53
Обстріл Харкова: загиблий чоловік був працівником "Нової пошти"
30 червня 2024, 18:09
Безугла подала заяву у ДБР на Сирського
30 червня 2024, 17:41
Під російський удар у Харкові потрапило відділення пошти
30 червня 2024, 17:03
Авіаудар по Харкову: влада оприлюднила дані про постраждалих
30 червня 2024, 16:51
Росіяни поцілили по цивільному підприємству у Харкові, виникла пожежа
30 червня 2024, 16:45
Зеленський пояснив, за якою моделлю можуть вестися переговори з Росією
30 червня 2024, 16:15
Побилися через жінку: на Закарпатті затримали 21-річного чоловіка за підозрою в убивстві
30 червня 2024, 15:34
Окупанти вдарили авіабомбами по Херсонщині — загинула людина, семеро поранених
30 червня 2024, 14:55