UA | RU
Геннадій Москаль Екс-голова Закарпатської обласної державної адміністрації info@regionews.ua
17 червня 2020, 18:50

Доходи із декларації Геруса неможливо отримати законним шляхом

8 травня я, як голова ГО "Народ України проти корупції", зробив офіційне повідомлення на ім'я Генерального прокурора Ірини Венедіктової про вчинення кримінального правопорушення народним депутатом Андрієм Герусом.
8 травня я, як голова ГО "Народ України проти корупції", зробив офіційне повідомлення на ім'я Генерального прокурора Ірини Венедіктової про вчинення кримінального правопорушення народним депутатом Андрієм Герусом.

В діях цього "політика" вбачаються ознаки співпраці з російськими спецслужбами, які, серед іншого, поставили за мету знищити енергетичну систему України. Відкрити справу за фактом державної зради (ст. 111 Кримінального кодексу України) вдалося лише за допомогою судового рішення. За це передбачено позбавлення волі від 12 до 15 років.

Нажаль, подальші події лише підтверджують підозри в злочинній діяльності Геруса.

Зокрема, були оприлюднені корупційні схеми на ринку електроенергії, які призвели до багатомільйонного пограбування державних підприємств та фінансових збитків для українських електрогенеруючих компаній.

Зокрема, жертвами Геруса та його спільників стали столичне комунальне підприємство "Київтеплоенерго" та АТ "Укрзалізниця", які пограбовано на 320 млн. грн. А це вже стаття 364 та 191 ККУ.

Зрозуміло, що протиправні дії Геруса мали відбитися на його статках. Саме на такі думки наштовхує його декларація. В 2014 році на банківських рахунках Геруса було лише 3 306 000 грн, а вже зараз - 23 000 000 грн, 312 000 дол. США, 10 500 евро, 3000 фунтів стерлінгів. А ще готівкою він декларує 185 000 дол. США та 45 000 євро. Є всі підстави припускати, що Герус набув активи, які значно перевищують його законні доходи. Тож я знову звернувся до Генеральної прокуратури та НАЗК.

А поки вони там думають, хочу "привітати" депутата Андрія Геруса з Днем Росії, який відзначався 12 червня.

Принаймні свої подарунки до цього "свята" я йому вже зробив.

 
Підписуйтесь на RegioNews
17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...