UA | RU
16 червня 2020, 16:30

Де "Слуга народу" Герус взяв 38 мільйонів

Герус виявився одним з найбільш багатих Буратіно з золотим ключиком від Слуги Єдинорога™! Взяв, дістав з рваних джинсів м'яту декларацію, в яку рибу загортали, а в ній (в декларації, а не в рибі) раптово 38 мільйонів гривень намальовано. Але ж ніщо не віщувало, звідки такі гроші у чесного і непідкупного парламентарія? Навіщо ви тгавите, звеги?
Герус виявився одним з найбільш багатих Буратіно з золотим ключиком від Слуги Єдинорога™! Взяв, дістав з рваних джинсів м'яту декларацію, в яку рибу загортали, а в ній (в декларації, а не в рибі) раптово 38 мільйонів гривень намальовано. Але ж ніщо не віщувало, звідки такі гроші у чесного і непідкупного парламентарія? Навіщо ви тгавите, звеги?

Гаразд, вистачить сарказму, а то я в ньому зараз захлинуся. Зате дозволю собі зробити боязкі припущення, звідки.

Почнемо з грудня 2019, коли депутат Ганна Скороход (яку, до речі, виключили з фракції СН, дуже любила правду, отщепенка) звинуватила главу парламентського комітету енергетики та ЖКГ Андрія Геруса в отриманні хабаря в розмірі 400 тис. доларів. За що хабар? Та все ж за те, за що ми, власне, і любимо Геруса через безсоромне лобіювання інтересів Коломойського в Раді.

Тоді це була поправка до законопроєкту, яка дозволяла продавати і купувати електрику з/в РФ за добовим контрактами. Сама поправка була внесена з порушенням регламентних норм, а Герус весело заявив, що постачання з Білорусі, а не з РФ.

Тепер з грудня перескочимо в травень. 27 травня депутат Олексій Гончаренко оприлюднив деталі красивого схематоза під назвою "золотий ключик", завдяки цій схемі з держкомпаній виводилися сотні мільйонів гривень. Кому, як не Герусу, знати всі дірки на енергоринку, він їх сам і створив. Знати і виводити туди бабло. Оператор ринку волав про це давно і голосно, однак і АМКУ, і НКРЕКП, і навіть СБУ морозились і дивилися в інший бік, поки милий хлопчик Андрійко крав гроші.

І тільки зовсім недавно, на початку червня, суд зобов'язав ГПУ відкрити кримінальне провадження стосовно Геруса.

А ще можна згадати феєричне листування Геруса з юристами, яку злили в ЗМІ, де він консультується з приводу того, як приховати свої борги від декларування. Мабуть, юристи допомогли не дуже, тому що в декларації за 2019 рік фігурує боргове зобов'язання в розмірі 3 млн гривень.

Так що все у Геруса добре, не переживайте. Навіть незважаючи на карткові борги. Перефразовуючи старий анекдот, можна сказати "дитино, якщо ти граєш в карти, значить, ти таки добре їси". Ну так є з кого брати приклад. Якщо Беня наварив на схематозі з Центренерго за пів року овер 4 млрд гривень, то чому б Герусу не прагнути до осяйних вершин?

 
Підписуйтесь на RegioNews
17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...