UA | RU
28 листопада 2022, 14:05

Розруха та зламані долі: що відбувається у звільненій Макіївці на Луганщині

У звільненій Макіївці Луганської області безліч зруйнованих будинків та російського металобрухту. Українські військові показали, як виглядає село після "русского міра"
У звільненій Макіївці Луганської області безліч зруйнованих будинків та російського металобрухту. Українські військові показали, як виглядає село після "русского міра"
Фото: facebook.com/odalug

Як повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай, Макіївка розбита до непізнаваності - самі руїни, передає RegioNews.

За його словами, людей евакуюють у більш безпечні регіони України, де забезпечують людей житлом, продуктами харчування та медичною допомогою.

"Жодного вцілілого будинку, руїни та смерть - наслідки "русского міра", що панував тут 8 місяців. Та українські захисники повернули Макіївку додому – до України! А рашистам, які посягнули на українську землю – вкотре довели, хто тут господар", - додали в Міноборони.

Фото села опублікували у 66-й окремій механізованій бригаді Сухопутних військ України. Воїни нагадали, що окупанти прийшли на нашу землю та обов'язково понесуть покарання.

"Так виглядає визволена Макіївка. Зламані долі людей, зруйновані окупантами будинки та безліч російського металобрухту", - йдеться у повідомленні до фото.

До нормального життя в Макіївці ще далеко, бо треба багато відновлювати. Тому звільнення села – це точка відліку повернення до нормального життя.

Макіївка - село в Україні, у Красноріченській селищній громаді Сватівського району Луганської області. Захисники України відбили Макіївку у ворога 13 листопада.

Зараз українські воїни закріплюються на позиціях і готуються йти далі.

Самі руїни. Гайдай показав, як виглядають звільнені Невське та Макіївка в Луганській області

Звільнення Макіївки

Про звільнення Макіївки голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив 13 листопада. Офіційно Міноборони України підтвердило контроль над населеним пунктом 16 листопада, показавши відео з деокупованого села.

У звільненій Макіївці не залишилося жодного вцілілого будинку. Там наразі залишаються близько 30 осіб. Вони постійно живуть у підвалах через обстріли, що не припиняються.

Нагадаємо, раніше стало відомо, скільки населених пунктів Луганщини вже звільнили ЗСУ.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...