UA | RU
09 вересня 2022, 17:45

Контрнаступ Збройних сил України на півдні: у Генштабі розповіли деталі

Українські захисники на півдні просунулись вглиб позицій ворога до кількох десятків кілометрів
Українські захисники на півдні просунулись вглиб позицій ворога до кількох десятків кілометрів
ФОТО: Генштаб

Про це під час інформаційного телемарафону розповіла начальник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталя Гуменюк, пише RegioNews.

"Хороші новини з півдня є, і це головна хороша новина. Ми просуваємось, це очевидно. У нас є заглиблення в позиції ворога від двох до кількадесят кілометрів, проте ми поки що не проголошуємо назви населених пунктів і напрямки, за якими ми маємо успіх", — розповіла Гуменюк.

За її словами, нерозголошення назв звільнених населених пунктів зумовлено тим, що ворог продовжує активну діяльність дистанційно.

Нагадаємо, Збройні сили України розпочали контрнаступ на окуповані Росією території України.

Сили оборони України повернули під контроль уряду вже понад 700 квадратних кілометрів на Харківському на Південнобузькому напрямках.

В Херсонській області операції ЗСУ змусили російські війська зосередитися на півдні, що дозволило українським силам почати локальні, але дуже ефективні контратаки в районі Ізюма.

Раніше повідомлялось, що українські захисники відбили деякі населені пункти на півдні України. Про звільнені території повідомлять пізніше, щоб не піддавати їх масованим ударам з боку окупантів. Військові дуже серйозно стежать за тим, щоб звільнені населені пункти не піддавалися масованим артилерійським і авіаційним ударам з боку загарбника.

Нагадаємо, 4 вересня у Херсонській області Збройні сили України звільнили населений пункт Високопілля та підняли там державний прапор. Прапор був піднятий рано-вранці, а у мережі з'явилися героїчне фото.

Після звільнення українськими військовими селища Високопілля Херсонської області російські окупанти активізували повітряну розвідку. В районі Високопілля двічі за ніч було виявлено та знищено два безпілотні літальні шпигуни типу "Орлан-10".

Крім того, оперативне командування "Південь" повідомляє, що Збройні cили України завдали ударів по двох понтонних мостах і пункту управління російських окупантів у Херсонській області. ЗСУ вдалося знищити 29 росіян, чотири танки й бойову машину десанту.

Напередодні Збройні сили України знищили баржу з росіянами та технікою ворога на Херсонщині, ремонт Каховського моста неможливий через вогневий контроль з боку українських захисників. В ОК "Південь" додали, що ЗСУ також ліквідували 30 окупантів та дві бойові машини піхоти. В Бериславському районі знищено склад з боєприпасами росіян.

Нагадаємо, російські окупанти вже не можуть підтягувати резерви на захоплені території Херсонської області. ЗСУ підірвали їхню логістику.

Українські воїни влучно та регулярно знищуються склади із боєприпасами та понтонні переправи на півдні. Це підриває логістику окупантів настільки, що вони не можуть підтягувати резерви.

У ніч з 31 серпня на 1 вересня Збройні сили України знищили багато живої сили та техніки ворога у Харківській і Херсонській областях, а також відбили штурм окупантів на кількох напрямках.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
На Волині викрили підпільне виробництво алкоголю відомих марок
20 травня 2024, 18:03
На Херсонщині вводять погодинні відключення світла: графік
20 травня 2024, 17:52
У Міноборони пояснили, скільки років дійсний висновок ВЛК
20 травня 2024, 17:22
В Одесі затримали ворожого агента, який шпигував за позиціями ППО
20 травня 2024, 17:21
Прикордонники знищили замасковану позицію та міномет росіян на Запорізькому напрямку
20 травня 2024, 16:56
На Донеччині спіймали зрадника, який готував "прорив” рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту
20 травня 2024, 16:45
Україна чітко усвідомлює, що війна закінчиться переговорами, – Литвиненко
20 травня 2024, 16:33
Ексмера Купʼянська судитимуть за державну зраду
20 травня 2024, 15:59
На Львівщині іномарка з'їхала в кювет: четверо постраждалих, водійку затримали
20 травня 2024, 15:55
У Черкасах сталася пожежа на підприємстві: є постраждалий
20 травня 2024, 15:39