UA | RU
Іван Павленко Журналіст, політичний оглядач info@regionews.ua
06 жовтня 2020, 17:00

"Зелені" кандидати. Хто представлятиме президентську партію на Волині

Висунення кандидатів від «Слуги народу» на Волині почалося зі скандалу: претендента на крісло мера Романа Бондарука не затвердили на великому з’їзді партії в кінці серпня. Це виглядало як невпевненість і непевність партійного керівництва, яке не могло визначитись з кандидатом до визначеної дати
Висунення кандидатів від «Слуги народу» на Волині почалося зі скандалу: претендента на крісло мера Романа Бондарука не затвердили на великому з’їзді партії в кінці серпня. Це виглядало як невпевненість і непевність партійного керівництва, яке не могло визначитись з кандидатом до визначеної дати

Волинська область продовжує проєкт RegioNews, в якому розповідається, хто і як намагатиметься отримувати довіру виборців восени цього року від президентської партії.

На фото: Роман Бондарук

Перший номер партійного списку до міської ради Луцька і претендент на посаду міського голови обласного центру Роман Бондарук отримав карт-бланш на участь у виборах мало не в середині вересня, коли інші кандидати вже активно "розкачувались". За чутками, у Києві не могли ухвалити остаточне рішення, оскільки чекали відповіді від співака Сашка Положинського, якому нібито запропонували можливість поборотись за місце мера Луцька. І лише не дочекавшись від шоумена ствердної відповіді буцімто й повернули у стрій Бондарука.

Така "напівлегітимність" не могла не відбитися на реноме кандидата, якому тепер належить не лише доводити свою потенційну вправність у кріслі мера, а й розвіювати тіні недовіри з боку перших осіб "Слуги народу". Мало сприяє мерським перспективам Бондарука й загалом невисокий рейтинг президентської політсили на Волині, де рівень їхньої електоральної підтримки ледь досягає 12%. Тоді як "політичний гегемон", партія "За майбутнє", лідером якої є популярний на Волині Ігор Палиця, сягає 38%.

Втім, 12% підтримки неодмінно конвертуються у кілька депутатських мандатів для "Слуги народу". Це, звісно, не дозволяє говорити про важливість ролі партії у майбутніх політичних розкладах на рівні як обласного центру, так і Волині загалом. Але, враховуючи близькість з проєктом Палиці - Коломойського, "слуг" у майбутньому цілком можуть залучити до формування більшості в облраді та Луцькій міськраді.

Тож кандидат у мери і перший номер міського списку "зелених" кандидатів Бондарук є спеціалістом у комунальному господарстві, оскільки збудував кар’єру на ниві надання відповідних послуг. Наразі він є керівником Ради голів ОСББ Луцька. А політично є вихідцем з "Батьківщини" Юлії Тимошенко, від якої вже обирався місцевим депутатом. До першої ж десятки партії "Слуга народу", яку зареєстрував тервиборчком на виборах до міської ради Луцька входять: підприємці, бухгалтер, політичний оглядач, перший заступник начальника державної екологічної інспекції у Волинській області, голова асоціації ОСББ "Лучани", директор ТзОВ "Брендборд", заступник директора ТзОВ "Казкова оселя" та ще один тимчасово безробітний.

З примітних особистостей міського списку "Слуги народу" можна відзначити Андрія Костенка, який був функціонером місцевого руху КВК, є одним з провідників громадського об’єднання "Волинський Актив Молоді". Андрій тривалий час, як можна зрозуміти з його резюме, був заробітчанином і жив у Іспанії.

Восьмий номер списку Сергій Ковальчук є власником фірми-оператора зовнішньої реклами, яка надає послуги з розміщення реклами на бордах у Луцьку та Івано-Франківську, а дев’ятий номер Юлія Сабатюк є колегою кандидата у мери Бондарука і очолює одне з луцьких ОСББ та є головою асоціації об’єднань співвласників багатоповерхових будинків.

До складу "зеленого" списку в обласну раду Волині увійшло дещо більше помітних особистостей, адже тут є і чинні депутати, і заможні підприємці.

На фото: Ігор Лісовський

Очолює волинських "слуг" Ігор Лісовський – лідер обласної парторганізації та представник інвестиційного бізнесу. Лісовський є вихідцем з Донбасу, почав "освоювати" Волинь десять років тому з організації тут бізнесу з переробки овочів та ягід. А після втрати всього нажитого на малій батьківщині в результаті російської агресії у 2014-му, повністю перебрався у Луцьк.

Також варто згадати прізвище Миколи Буліги - місцевого підприємця та чинного депутата облради, який обрався у 2015 році під прапорами Радикальної партії Олега Ляшка. А №8 списку є очільник Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, який був депутатом міськради Луцька у каденції 2010-15 років. І політичні уподобання він також змінював досить невимушено: був членом партій "За Україну", "Рідне місто", "БПП "Солідарність". Тепер ось влився у "Слугу народу".

Читайте також: "Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Тернопільщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Львівщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського в Києві

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Вінниччині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Одещині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Сумщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Буковині

"Зелені" кандидати в Харкові: електоральні карлики проти велетня Кернеса

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Закарпатті

"Зелені кандидати": кого "Слуга народу" відправляє в бій із старими мерами

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Миколаївщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Херсонщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Запоріжжі

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Кіровоградщині

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
В ДСНС показали, як евакуюють людей з геріатричного пансіонату у Сумах після авіаудару
19 вересня 2024, 18:38
Авіаудар по пансіонату для літніх людей у Сумах: стало відомо про одного загиблого
19 вересня 2024, 18:25
Росіяни скинули авіабомбу на пансіонат для людей похилого віку у Сумах: є поранені
19 вересня 2024, 17:56
У Херсоні внаслідок атаки ворожого дрона важко поранений медпрацівник
19 вересня 2024, 17:23
На Хмельниччині зафіксували випадки екзотичної хвороби, яку переносять комарі
19 вересня 2024, 17:16
На Прикарпатті працівницю психоневрологічного інтернату підозрюють у побитті підопічної
19 вересня 2024, 16:52
Росіяни двічі за день обстріляли медзаклад на Сумщині, є поранені
19 вересня 2024, 16:36
В Ужгороді мобілізували весь технічний персонал театру МУР: коментар ТЦК
19 вересня 2024, 16:17
Суд продовжив запобіжний захід Тищенку
19 вересня 2024, 15:55
На одному з пунктів пропуску на угорсько-українському кордоні обмежать рух
19 вересня 2024, 15:39