UA | RU
17 квітня 2023, 16:44

СБУ оголосила підозру колишній вінницькій журналістці, яка працює на окупантів

Фото: СБУ

Служба безпеки оголосила підозру колишній вінницькій журналістці Юлії Тарапатій. Вона наразі є заступником головного редактора видання "Вечірня Москва"

Про це передає RegioNews з посиланням на пресцентр СБУ.

Як встановило слідство, після захоплення Криму та частини східних регіонів України у 2014 році вона переїхала до країни-агресора, де влаштувалася до редакції прокремлівської газети "Вечірня Москва".

"Згодом за публічну підтримку російських окупантів та підготовку антиукраїнських публікацій її призначили заступником головного редактора московського видання", - повідомили в СБУ.

Відомо, що на цій посаді вона також координує редакційний відділ "Московська влада" та веде авторський блог на інтернет-ресурсі газети.

"З 24 лютого 2022 року Тарапата виконує вказівки кремля щодо поширення публікацій, де виправдовує збройну агресію РФ і заперечує причетність окупантів до масових вбивств мирних жителів у Київській області", - повідомили правоохоронці.

Встановлено, що колаборантка називає "постановочними" катівні та масові поховання в Бучі та Ірпені. За це Тарапата регулярно отримує нагороди від Кремля та міської адміністрації Москви.

Тож на підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст.111-1 ККУ (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією).

Наразі Тарапата перебуває на території Росії. Тривають заходи щодо її притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави. Зловмисниці загрожує до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала у Вінниці злочинця, який вербував колишніх українських в'язнів до ПВК "Вагнера". Агентом РФ виявився рецидивіст, який 15 років провів за ґратами за розбій та групове зґвалтування.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...