UA | RU
11 вересня 2024, 15:40

Незалежно від оновлення даних: у ТЦК розповіли, хто отримає повістки поштою

фото: insider-media.net

Повістка поштою передбачена всім військовозобов’язаним громадянам. Незалежно від того, оновлювали вони дані чи ні

Про це розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін під час брифінгу, передає RegioNews із посиланням на Телеграф.

Він наголосив, що надсилання повісток поштою, що передбачено постановою Кабінету Міністрів України № 560, допомагає оперативно розшукувати військовозобов'язаних і залучати менше особового складу.

Істомін також зазначив, що у Полтавській області мобілізація та оповіщення громадян здійснюються відповідно до плану, без так званих "кричущих випадків".

За його словами, територіальні центри комплектування і соціальної підтримки працюють у звичному режимі. Водночас змінюються методи та засоби оповіщення та мобілізації.

"Деякі процеси, можливо, оптимізуються. За потреби виділяється більше людей, наприклад, на оповіщення або навпаки, на безпосередньо прийом громадян", – заявив Істомін.

Він також зазначив, що громадянам, які оновили свої дані, повістка надсилається на адресу, яку вони вказали під час оновлення даних. Якщо особа не оновила їх, то оповіщення надсилається на адресу реєстрації.

"Інформація про адресу, за якою людина зареєстрована, є в базі даних "Оберіг". Вона підтягується туди з різних реєстрів", – пояснив Істомін.

Він пояснив, що надсилання повісток поштою дійсно допомагає оперативно розшукувати військовозобов'язаних і залучати менше особового складу, які здійснюють "піші патрулі". Речник Полтавського ТЦК та СП нагадав, що повістка вважається врученою навіть у разі відмови від її отримання або відсутності людини за місцем реєстрації.

"У постанові № 560 визначено, що належним врученням повістки вважаються безпосередньо вручення, відмова від отримання або навіть відсутність громадянина за адресою, наприклад, реєстрації. Тому повістка все одно буде вважатися врученою", – пояснив він.

За його словами, повістка поштою передбачена всім військовозобов’язаним громадянам. Це не залежить від того оновили вони свої дані чи ні.

"Це може бути повістка для проходження міського лікарської комісії, це може бути повістка на відправку до навчального центру, якщо в нього всі дані уточнені і є інформація про те, що їм придатна за стан здоров’я, немає відстрочки", – пояснив він.

Також Істомін розповів, що кількість повісток залежить виключино від завдань стосовно комплектування.

"Звичайно, що вони (повістки, – ред.) не будуть всім, всій області надіслані в один день. За потреби, залежно від того, яких фахівці потрібні, будуть якісь, наприклад, вимоги щодо віку якогось підрозділу", – зазначив він.

Нагадаємо, раніше у Міноборони повідомили, що військовозобов’язаним, які не оновили дані, відправлятимуть повістки поштою. А в разі неявки за повісткою зможуть оголошувати у розшук.

Також у оборонному відомстві розповіли, що у першу чергу повістки будуть отримувати люди, які відповідають запиту, сформованому Генштабом. За допомогою Реєстру "Оберіг" буде зроблена вибірка людей, які найбільше підходять за віком чи фахом. Їх викличуть повістками у ТЦК.

16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
05 вересня 2024
Путін демонстративно зневажає міжнародне правосуддя, але Україна отримала серйозний інструмент, щоб притягнути Росію до відповідальності
Володимир Путін вчергове показав, у що він ставить сучасну міжнародну систему – цього разу такий її важливий елемент як Міжнародний кримінальний суд. Візит російського диктатора до Монголії мав би зак...
У Харкові затримали зрадника, який наводив російські КАБи на українських захисників
19 вересня 2024, 10:13
Росіяни атакували Харків ракетами та КАБами: в прокуратурі показали наслідки
19 вересня 2024, 09:54
Нардепа Одарченка оголосили у міжнародний розшук
19 вересня 2024, 09:34
"Градами", дронами, з артилерії: російська армія обстріляла Нікопольщину
19 вересня 2024, 09:17
Росіяни завдали авіаудару по Сумах: можливі перебої з електроенергією
19 вересня 2024, 08:56
Росіяни вдарили по Харкову: наслідків ворожих прильотів
19 вересня 2024, 08:43
Нічна атака: сили ППО збили ракету Х-59/69 та усі ворожі безпілотники
19 вересня 2024, 08:27
ЗСУ за добу ліквідували понад 1100 окупантів і знищили 14 танків
19 вересня 2024, 08:14
На Запоріжжі через ворожі удари загинула жінка, ще дві – поранені
19 вересня 2024, 07:49
На Житомирщині у колодязі знайшли тіло вбитої 29-річної жінки
19 вересня 2024, 06:01