UA | RU
07 травня 2024, 20:22

У трьох областях України зловмисники вирубали дерев на майже 15 млн грн

фото: ДБР

Працівники Держбюро розслідувань викрили випадки незаконної рубки дерев у Львівській, Харківській та Хмельницькій областях. До «схем» причетні посадовці лісових господарств та правоохоронець. Збитки для держави — майже 15 млн грн

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на пресслужбу ДБР.

Харківська область — 2,6 млн грн збитків

На Харківщині ДБР повідомило про підозру майстру лісу Таранівського лісництва Філії "Зміївське лісове господарство". Чоловік допустив незаконні порубки лісу на відведених йому ділянках.

У 2023 році на території лісництва проводили санітарні рубки дерев. Однак через недбалість посадовця незаконно зрубали близько 200 дерев. Завдані збитки державі оцінюються у 2,6 млн гривень.

"Майстер лісу не тільки допустив незаконні рубки, а й ще не забезпечив охорону деревини, через що її безперешкодно вивезли з території лісництва", – йдеться у повідомленні.

Йому повідомили про підозру у службовій недбалості. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Хмельницька область — близько 1 млн грн збитків

У Хмельницькій області ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева. Завдані державі збитки оцінюються у понад 1,3 млн грн.

До складу угруповання входило близько 10 людей, серед яких керівник відділу одного із правоохоронних органів Шепетівського району, його брат, двоє дійсних та один колишній працівник КП, що займається лісозаготівлею.

З січня цього року члени групи незаконно вирубували деревину для подальшого продажу, а правоохоронець прикривав їх під час рубок та перевезення дерев. В основному фігуранти рубали дуби, серед яких були й столітні дерева. За попередніми даними, знищено понад півсотні цінних дерев.

Правоохоронцю та іншим фігурантам повідомили про підозру у незаконній порубці дерев у лісах. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Хмельницька область — понад 10,5 млн грн збитків

На Закарпатті колишні головний лісничий та інженер держпідприємства "Хустське лісове дослідне господарство" допустили незаконні рубки на понад 10,5 млн гривень.

Щороку у господарстві визначають ділянки, на яких проводитимуть санітарні рубки дерев. Інженер-керівник недбало поставився до своїх обов’язків, неналежно оглянув ділянки і неправильно відвів території під санітарні рубки. Головний лісничий, який мав перевірити правильність відведених ділянок, також цього не зробив.

Так, через недбалість посадовців були проведені незаконні рубки на кількох ділянках Монастирецького лісництва. Працівники ДБР у взаємодії з УСР Нацполіції повідомили обом посадовцям про підозру у службовій недбалості. Фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до п'яти років.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру у незаконному збагаченні на 32,7 мільйони гривень колишньому начальнику Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
Після затишшя ворог відновив штурми позицій ЗСУ на Харківщині, — Генштаб
19 травня 2024, 17:06
Кількість загиблих внаслідок удару по базі відпочинку під Харковом зросла до шести
19 травня 2024, 16:28
Партизани показали знищений російський комплекс С-400 на аеродромі у Джанкої
19 травня 2024, 16:21
Росіяни вдарили по центральній частині Харкова, є постраждалі
19 травня 2024, 15:47
Ворог накрив "Ураганами" два села на Харківщині, є загиблі та поранені
19 травня 2024, 15:09
Внаслідок ракетного удару по базі відпочинку на Харківщині загинула вагітна жінка
19 травня 2024, 14:35
Мобільний застосунок Резерв+ переробили з іншого додатку, — фахівець з кібербезпеки
19 травня 2024, 14:12
У поліції показали фото з місця ракетного удару по базі відпочинку під Харковом
19 травня 2024, 13:47
На Київщині чоловік вдарив ножем поліцейського, правоохоронець вистрелив у нападника
19 травня 2024, 13:40
Удар по Харківщині — зросла кількість загиблих та постраждалих
19 травня 2024, 13:11