UA | RU
10 липня 2023, 14:54

В Україні стартувало будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar

Фото: "Армія Інформ"

В Україні розпочалось будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar

Про це повідомив міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин, пише RegioNews.

"Сьогодні цей завод починає будуватися, ми перейшли до реальних кроків", - наголосив міністр, додавши, що це буде той великий завод Bayraktar, про який ще кілька років тому домовлялися, проте потім були зупинки, скандали.

Що відомо про будівництво заводу Bayraktar в Україні

Про те, що компанія Baykar придбала земельну ділянку під будівництво заводу з виробництва Bayraktar, повідомлялось ще в серпні поточного року. За словами посла України у Турецькій Республіці Василя Боднара, для придбання землі власник компанії "Байкар" створив свою українську компанію в Україні.

Очікується, що на значній частині моделей, які вироблятимуться на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва. Це можуть бути двигуни, інші запасні частини, колеса, багато чого різного, що є високотехнологічне у нас і може бути використане для цих літальних апаратів.

Передбачається, що завод відкриють 2025 року. Загальний обсяг запланованих інвестицій у підприємство становить $95,5 млн в Україні.

В Україні Baykar ще 2019 року заснувала ТОВ "Авіа Венчурс" із метою відкрити два заводи в Україні. Очікується, що саме ТОВ "Авіа Венчурс" від імені компанії Baykar займатиметься будівництвом заводу, де вироблятимуть Bayraktar TB2 і AKINCI UCAV.

Нагадаємо, що проєкту сприяло підписання в лютому 2022 року рамкової угоди між урядами України та Туреччини про співпрацю в аерокосмічній галузі. Угода, метою якої є заохочення прямих інвестицій у відповідну сферу та створення сприятливих умов для трансферу технологій і використання продукції, передбачає спеціальні податкові та митні пільги для турецьких інвесторів в аерокосмічний сектор України до січня 2035 року.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...