UA | RU
24 серпня 2021, 16:08

У Києві триває Марш захисників України

Фото Громадське

У Києві проходить Марш захисників України. Учасники ходи рухаються від парку Шевченка у бік Майдану Незалежності

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Укрінформ.

Участь у Марші беруть тисячі людей. Раніше організатори заявляли про те, що в марші можуть взяти участь близько 30 тисяч осіб.

Колону очолюють родини загиблих учасників російсько-української війни. За ними рухаються родини героїв Небесної Сотні та поранені учасники Революції Гідності, родини полонених і зниклих безвісти учасників російсько-української війни та поранені учасники російсько-української війни. Згідно з маршрутом, вони пройдуть бульваром Шевченка до Бессарабської площі, а потім підуть Хрещатиком до Майдану Незалежності.

За попередньою інформацією, марш планують завершити о 18:00 на Михайлівській площі біля Стіни пам'яті загиблим захисникам України під час збройної російської агресії.

Також у колоні - військові медики та капелани, ветерани у так званих коробках, порядок яких у колоні визначався за територіальним принципом.

Ветерани з Києва ідуть у першій такій "коробці”, за ними - "коробки” ветеранів з інших областей.

Наступними крокують "коробки” різних військових підрозділів, бригад і батальйонів. Також сформовані у колони окремі групи осіб з деяких громадських організацій, крокують також волонтери.

Учасники ходи несуть портрети своїх рідних, котрі загинули на сході України. Багато людей у вишиванках, в руках — державні стяги, кримськотатарські прапори.

Лунають патріотичні пісні.

Вздовж всього руху колони люди аплодують учасникам ходи.

Марш проходить без політичних гасел.

Правопорядок охороняють численні поліцейські. Чергують "швидкі”.

Як повідомлялося, Зеленський виступив з урочистою промовою і вручив нагороди до Дня незалежності.

Також у військово-морському параді в Одесі взяли участь два десятки бойових кораблів, катерів і суден.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...