UA | RU
25 серпня 2023, 11:33

Жительці Рівненщини повідомили про підозру в убивстві двох дітей, жінка зізналася у скоєному

фото: Суспільне

Поліцейські повідомили про підозру жительці Вараського району Рівненської області в умисному вбивстві двох своїх дітей. Жінку затримали, вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання

Про це йдеться у повідомленні поліції Рівненської області, передає RegioNews.

Поліцейські встановили, що 23 серпня, близько 11 год 42-річна жителька Вараського району разом із синами шести та семи років пішли до місцевого кар’єру купатися. Згодом стало відомо, що діти потонули.

"Невдовзі до водойми прибіг 37-річний батько: одного із синів він зумів дістати самотужки. На жаль, реанімаційні заходи не дали результату — хлопчик помер. Іншу дитину дістали водолази", - розповіли у поліції.

Із 42-річною жінкою спілкувалися слідчі із залученням профільних спеціалістів. У скоєному вона зізналася.

Учора, 24 серпня, за процесуального погодження із Вараською окружною прокуратурою слідчі повідомили їй про підозру у вчиненні умисного вбивства двох малолітніх осіб. Вирішується питання про обрання жінці запобіжного заходу.

У пресслужбі прокуратури зазначили, що старшого сина жінка тримала під водою, поки він не припинив чинити спротив. Меншого згодом підвела до дерев'яного помосту над глибиною та зіштовхнула. Плавати хлопець не вмів.

24 серпня слідчі повідомили їй про підозру у вчиненні умисного вбивства двох малолітніх осіб. Суд має обрати їй запобіжний захід.

Санкція статті передбачає від семи років тюрми до довічного ув'язнення.

"Суспільне" з посиланням на місцевих жителів повідомляє, що жінка сама зізналася в убивстві своїх дітей.

"Кажу: Віта, що ти наробила? А вона каже: "Оксано, якщо ти хочеш знати правду, то я тобі скажу так – спочатку я їх вбила. А потім потопила", – розповідає про ті трагічні події місцева мешканка Оксана Федіна.

Інша місцева мешканка, Світлана Гузовата розповіла, що тіло другої дитини знайшли в очереті.

За інформацією видання, 6-річний Михайло та 7-річний Даниїл цієї осені мали йти до першого класу. У цій же школі до грудня 2022 року їхня мати працювала вчителькою англійської мови.

Директор освітнього закладу Василь Савчук розповів, що торік, після шести років декретної відпустки, вона повернулася до роботи, проте часто брала лікарняні.

"Медична книжка була завірена, була печатка "допущено до роботи", все. Без медкнижки ми б не могли її допустити до праці. Я не лікар і не знаю... Коли ми з нею спілкувалися, вона сказала, що не може працювати, що у неї немає сили з усім цим не справляється і написала заяву на звільнення за власним бажанням", – зазначив директор школи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Чернігівській області чоловіку повідомили про підозру за катування співмешканки та її малолітніх дітей. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
Зґвалтував 15-річного підлітка: на Донеччині затримали 63-річного рецидивіста
20 вересня 2024, 05:37
У Києві викрили підрядника, який "заробив" на ремонті гуртожитку "Київпастрансу" 1,8 млн грн
20 вересня 2024, 05:03
На Львівщині військового підозрюють у масштабному розкраданні пального
20 вересня 2024, 04:22
Трактористу із Рівненщини, якого зупинили п'яним на дорозі, загрожує чотири роки в'язниці
20 вересня 2024, 03:07
На Львівщині потяг на смерть збив молоду жінку
20 вересня 2024, 00:18
На Львівщині вщент згорів електромобіль, який був на зарядці
19 вересня 2024, 23:49
Побиття підопічної інтернату на Прикарпатті: у поліції розповіли подробиці
19 вересня 2024, 21:52
Нардеп Камельчук оголосив про вихід зі "Слуги народу" через перейменування його рідного міста
19 вересня 2024, 21:01
Мер Івано-Франківська розповів, скільки людей уже зголосилися стати мовними інспекторами
19 вересня 2024, 20:31
Міський голова Житомира Сухомлин достроково склав повноваження
19 вересня 2024, 19:58