UA | RU
13 квітня 2021, 14:06

Зеленський вніс в Раду законопроект про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва

Він заявив, що довіра до цього суду втрачена
Він заявив, що довіра до цього суду втрачена
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради невідкладний проєкт закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, передає RegioNews.

Сьогодні я вношу до парламенту законопроект про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Суду, який так і не зміг повернути довіру до себе, але впорався з поверненням скандалів і дивних рішень, далеких від розуміння справедливості”, - заявив Зеленський.

Він стверджує, що ОАСК мав достатньо часу, щоб одуматися. Також Зеленський згадав про скандали з "плівками”, корупцію пов’язаних осіб із забитими грошима сейфами та численні сумнівні рішення суду.

Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований. Сприймайте це як сигнал до будь-якого суду, який зрадив повазі до закону”, - додав глава держави.

Також повідомляється, що відповідно до частини другої статті 125 Конституції України, суд утворюється, реорганізовується та ліквідовується законом, проект якого вносить до Верховної Ради президент України (після консультацій з Вищою радою правосуддя).

Нагадаємо, 6 квітня детективи та прокурори затримали "на гарячому" двох адвокатів при отриманні 100 тисяч доларів США з метою подальшої передачі цих коштів суддям ОАСК. За ці гроші "адвокати" обіцяли ліквідатору товариства допомогти винести "зручне" судове рішення.

У одного з адвокатів, який є братом голови ОАСК, під час проведення слідчих дій були виявлені та вилучені чималі суми грошових коштів: 80 тисяч доларів США (частина неправомірної вигоди), 3 мільйони 700 тисяч доларів США, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів стерлінгів, 230 тисяч гривень.

Брата голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка Юрія Зонтова відсторонили від виконання службових обов'язків у Службі зовнішньої розвідки на період досудового розслідування справи про отримання хабаря у 100 тисяч доларів.

Пізніше генпрокурор Венедіктова підписала підозру братові голови ОАСК Вовка.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
3 людини загинули, 4 отримали поранення: в поліції показали наслідки обстрілів Херсонщини
07 липня 2024, 10:50
ЗСУ ліквідували ще 1150 російських окупантів і 40 артсистем
07 липня 2024, 10:20
Росіяни вдарили по Дніпропетровщині ракетами, дронами та РСЗВ: поранені 3 людини
07 липня 2024, 09:57
Вночі ППО збила всі "шахеди", якими Росія атакували Україну
07 липня 2024, 09:33
Російські війська обстріляли 8 населених пунктів Запорізької області: є руйнування
07 липня 2024, 09:05
На Чернігівщині знешкодили бойову частину ворожого "Шахеда", яка не здетонувала
06 липня 2024, 19:34
Росіяни вдарили по селу на Харківщині: чоловік загинув, його дружина поранена
06 липня 2024, 18:40
ДТП на Рівненщині: маршрутку рознесло вщент, 14 загиблих
06 липня 2024, 17:43
У Житомирі засудили колишнього тренера спортклубу, який розбещував дівчаток
06 липня 2024, 17:29
Окупанти обстріляли громаду на Дніпропетровщині: загинула жінка
06 липня 2024, 16:47