UA | RU
25 червня 2024, 21:15

СБУ викрила мережу проросійських агітаторів

Служба безпеки нейтралізувала мережу прокремлівських агітаторів, які вихваляли окупаційні угруповання Росії, виправдовували їхні воєнні злочини та закликали до захоплення всієї території України. Один із зловмисників уже отримав реальний термін ув’язнення

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає RegioNews.

"Так, на Одещині: за матеріалами СБУ 6 років тюрми отримав прихильник рашизму, який перебував на постійному зв’язку з генерал-полковником Ігорем Ільяшем – заступником директора росгвардії", — поінформували в СБУ.

Як встановило розслідування, засуджений товаришував з ним ще з юних років, коли вони разом проживали в Одесі. Під час телефонних розмов з Ільяшем фігурант закликав до захоплення міста та всієї території України.

Крім того зловмисник "зливав" російському генералу актуальну інформацію про наслідки ударів окупантів по Одесі.

У Києві правоохоронці викрили ворожого агітатора, який поширював прокремлівські наративи під виглядом журналіста та правозахисника. Він закликав ухилятися від мобілізації та намагався дискредитувати Сили оборони.

Відомо, що затриманий створював на вулицях міста та в громадських приймальнях держустанов штучні конфліктні ситуації з правоохоронцями та військовими. Свої провокації зловмисник записував на камеру мобільного телефону. Потім це відео викладав на Ютуб-каналі та власних сторінках у соцмережах.

У Черкаській області на підривній діяльності викрили працівницю місцевого підрозділу Укрзалізниці. Фігурантка поширювала кремлівські фейки про війну рф проти України серед своїх колег та знайомих.

Також жінка героїзувала окупантів та поширювала дезінформацію про військовослужбовців Сил оборони.

За даними слідства, зловмисниця переїхала на Черкащину з тимчасово окупованої частини території Луганської області навесні 2022 року. Згодом вона почала шукати способи виїзду до країни-агресора, де у неї проживали родичі, які підтримували повномасштабне вторгнення Росії.

На Полтавщині СБУ викрила двох ворожих агітаторок, які на власних сторінках у соцмережах підтримували окупацію України. У воїх дописах фігурантки намагалися дискредитувати Сили оборони та прославляли "руський мір".

"За викритими фактами тривають розслідування для притягнення до відповідальності винних осіб", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, правоохоронці нейтралізували злочинну групу, яка тероризувала і намагалась тримати в страху жителів Черкас. Серед потерпілих – родичі загиблих українських воїнів.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
На Харківщині окупанти вбили суддю Верховного суду, який розвозив гумдопомогу
28 вересня 2024, 18:15
У селі на Донеччині росіяни атакували магазин: загинули цивільні
28 вересня 2024, 17:30
У Росії ліквідували полковника Коломєйцева, який очолював центр безпілотної авіації окупантів
28 вересня 2024, 16:44
9 жертв і 19 постраждалих: у Сумах завершили пошукові роботи після удару по лікарні
28 вересня 2024, 16:00
Прикордонники показали, як уразили російський склад БК на Харківщині
28 вересня 2024, 15:30
У Кривому Розі 30 вересня оголосили Днем жалоби
28 вересня 2024, 14:40
На Львівщині директора реабілітаційного центру підозрюють у знущанні над дітьми
28 вересня 2024, 14:20
На Херсонщині внаслідок російських атак загинула людина, понад 20 цивільних поранені
28 вересня 2024, 14:00
На Рівненщині вантажівка з газом врізалась у блокпост: загинув поліцейський
28 вересня 2024, 13:30
Росіяни вбили одного та поранили 14 жителів Донеччини
28 вересня 2024, 13:11