UA | RU
02 лютого 2024, 10:52
Реклама

Види бірж криптовалют та як на них заробляти?

Як заробити на "крипті" та яку обрати біржу – розкриваємо секрети

Біржа криптовалют онлайн представлена спеціальним майданчиком, на якому користувачі можуть скористатися широким функціоналом. На такій платформі ви зможете обміняти одні цифрові монети на інші або фіатні валюти. Крім того, на такому сайті можна купувати та продавати активи, заробляти на різниці вартості. Якщо порівнювати із криптообмінниками, то біржі надають більше можливостей з погляду вигоди та набору опцій. Багато ресурсів дозволяють не просто здійснювати транзакції з криптою, а й зберігати її на внутрішніх гаманцях.

Види бірж криптовалют: що це з точки зору централізації?

Усі криптобіржі можна розділити на:

  • Централізовані.
  • Децентралізовані.

Розглянемо детальніше першу групу майданчиків. На них можна торгувати криптою та фіатом одночасно. Вони працюють за принципом державного чи приватного банку. Здійснюючи операцію, ви повинні розуміти, що ви довіряєте свої гроші обраній криптокомпанії. Для позначення централізованих платформ використовують символи CEX.

Якщо у вашій стратегії вже прописана для покупки криптовалюта, ціни для вигідної угоди та способи мінімізації ризиків, то можна переходити в реєстрації на сервісі. Обов'язковою є і верифікація особистості. Для проведення операцій із цифровими активами у вас має бути ключ-пароль, який відкриє доступ до криптогаманця. Навіть якщо ви втратите свій ключ, його відновлять.

Вибравши для своєї діяльності перевірений та великий торговий майданчик, ви можете розраховувати на високий рівень безпеки. Проте централізовані криптобіржі часто стають метою хакерів, котрі хочуть викрасти монети користувачів. Тому важливо відповідально підходити до вибору платформи.

Децентралізовані біржі для купівлі криптовалют

Головна особливість такого виду систем – відсутність однієї чи групи керівників. Мережа криптобіржі формують ноди блокчейну, які працюють за принципом розумного контракту. Купівля/продаж або обмін криптів виконуються без контролю з боку головного сервера. Тут ви можете виконувати транзакції не тільки з різними монетами та токенами, але і з фіатними валютами.

Децентралізовані криптовалютні біржі відзначаються DEX. Щоб стати клієнтом такого ресурсу, потрібно пройти реєстрацію та в окремих випадках – верифікацію особи. З точки зору безпеки такі сервіси визнані більш надійними та захищеними порівняно з компаніями централізованого типу. Безпека на DEX-майданчиках побудована за рахунок децентралізованої архітектури блокчейну.

Як отримувати прибуток на біржі криптовалют?

Інвестиції – найпростіший і зрозуміліший для користувачів спосіб. Але головним способом заробітку на цифрових активах вважається саме перепродаж. За такого варіанта трейдери прагнуть купити монети за зниженою ціною, а продати – за вищою. Якщо ви тільки починаєте свій шлях у криптоіндустрії, варто вибирати торгівлю криптовалютними парами. Це пов'язано з їхньою високою активністю в галузі пропозицій щодо купівлі та продажу. Високий попит виключає потребу в очікуванні, при цьому котирування не сильно вагаються. Враховуйте, що стрибки вартості – це не лише про прибуток, а й про ризики.

Сайт біржі криптовалют передбачає наявність спеціального торговельного терміналу, де створюються заявки на купівлю та продаж активів. Дочекайтеся зміни курсу монети у криптовалютній парі, а потім продавайте активи, щоб заробити на різниці цін. Чим більше пікове значення вартості, тим вищий ваш прибуток. Але якщо ви новачок, краще стартувати з невеликих грошових вкладень.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
На Харківщині окупанти вбили суддю Верховного суду, який розвозив гумдопомогу
28 вересня 2024, 18:15
У селі на Донеччині росіяни атакували магазин: загинули цивільні
28 вересня 2024, 17:30
У Росії ліквідували полковника Коломєйцева, який очолював центр безпілотної авіації окупантів
28 вересня 2024, 16:44
9 жертв і 19 постраждалих: у Сумах завершили пошукові роботи після удару по лікарні
28 вересня 2024, 16:00
Прикордонники показали, як уразили російський склад БК на Харківщині
28 вересня 2024, 15:30
У Кривому Розі 30 вересня оголосили Днем жалоби
28 вересня 2024, 14:40
На Львівщині директора реабілітаційного центру підозрюють у знущанні над дітьми
28 вересня 2024, 14:20
На Херсонщині внаслідок російських атак загинула людина, понад 20 цивільних поранені
28 вересня 2024, 14:00
На Рівненщині вантажівка з газом врізалась у блокпост: загинув поліцейський
28 вересня 2024, 13:30
Росіяни вбили одного та поранили 14 жителів Донеччини
28 вересня 2024, 13:11