UA | RU
31 березня 2020, 13:04

Коронавірус у Києві: зростає число заражених і суми штрафів за порушення карантину

У Києві за останню добу зафіксували п'ять нових випадків зараження COVID-19. Таким чином станом на 31 березня офіційно підтверджені 107 випадків захворювання коронавірусом у столиці
У Києві за останню добу зафіксували п'ять нових випадків зараження COVID-19. Таким чином станом на 31 березня офіційно підтверджені 107 випадків захворювання коронавірусом у столиці
Фото: kyivcity.gov.ua

Про це повідомляє RegioNews, посилаючись на мера Києва Віталія Кличка.

"За минулу добу в Києві вірус вразив ще 5 людей. Кількість киян, які мають підтверджений діагноз на коронавірус, сьогодні – 107", - сказав він.

За його словами, серед нових випадків коронавірус виявлений у 4 чоловіків у віці від 45 до 49 років, і однієї жінки у віці 55 років - медичний представник.

Один з пацієнтів знаходиться в Олександрівській лікарні столиці, решта - вдома на самолікуванні.

Також Кличко повідомив, що на сьогодні експрестестами в столиці протестовано майже 1900 киян, лабораторно оброблено 813 зразків. Ще в дослідженні в Київському міському лабораторному центрі МОЗ - 218 зразків.

Крім того, в Києві почали тестувати всіх пацієнтів з діагнозом "запалення легенів", підкреслив мер.

"Зауважу, що ми почали тестування всіх пацієнтів з діагнозом запалення легенів, тому що у багатьох ускладненням перенесення захворювань є саме запалення легенів", - уточнив Кличко.

Також столична влада облаштувала дві бази для перебування киян на обсервації, де є все необхідне для тимчасового проживання.

"Мешканці міста за це не платитимуть. Одна з баз – на 200 ліжок - у Чорнобильській лікарні на Лісовому масиві", – повідомив мер Києва.

За його словами у столиці створений і вже працює спеціальний моніторинговий центр для контролю за дотримання киянами правил самоізоляції.

"Ми створили в Києві моніторинговий центр за контролем дотримання самоізоляції хворими в легкій формі, що лікуються вдома та контактерами з хворими. А також – правил обсервації людьми, які повернулися з країн, де зафіксовані випадки COVID-19. Моніторинговий центр вже працює над збором інформації від: сімейних лікарів, "Київського лабораторного центру МОЗ України", Державної прикордонної служби, Головного управлінням Нацполіції, інших служб, від мешканців міста. Ми створюємо єдину базу, щоб більш ретельно контролювати можливі шляхи розповсюдження вірусу", – сказав він.

За словами Кличко, з 11 березня центр отримав інформацію про: 37 тисяч киян, які перетнули державний кордон; про 435 киян, які є контактерами з хворими; 107 підтверджених хворих, частина з яких лікується вдома на самоізоляції.

"Моніторинговий центр не тільки збирає інформацію. А й контролюватиме дотримання режиму самоізоляції. Та допомагатиме тим, хто ізолювався, вчасно отримати необхідну медичну допомогу. Підкреслю. Моніторинг розпочався", – наголосив мер Києва.

Також градоначальник розповів і про штрафи за порушення режиму карантину через коронавірус в Києві.

Зокрема, за його словами, за перше порушення карантину буде штраф в 17 тис. гривень, за друге - 34 тис. грн, за третє - кримінальна відповідальність.

"Відповідальність за порушення режиму карантину, самоізоляції чи обсервації буде наступною: перше порушення - штраф 17 тис. гривень. Друге порушення - 34 тис. грн. Ті, хто зовсім не розуміють і порушують правила втретє - кримінальна відповідальність", - підсумував Кличко.

Читайте також: Коронавірус в Україні: хроніка (оновлюється).

Читайте також: Як протистоять коронавирусу в регіонах: хроніка (оновлюється)

Нагадаємо, станом на 30 березня у Києві було зафіксовано 102 випадки захворювання коронавірусом, упродовж доби виявлено ще 20 підтверджених випадків.

Станом на 31 березня в Україні за результатами досліджень підтверджено 549 випадків COVID-19, 13 летальних, 8 чоловік вже одужали, з них двоє дітей. МОЗ через ситуацію з коронавірусом в країні закликає громадян носити медичні маски.

25 березня Кабмін подовжив карантин і запровадив по всій Україні надзвичайну ситуацію. 26 березня у МОЗ України створили штаб з протидії поширенню коронавірусу.

31 березня МОЗ оновив алгоритми надання стаціонарного лікування пацієнтів з коронавірусною інфекцією

31 травня 2024
Чи варто бігти до обмінників: що відбувається з курсом долара і чи впаде він назад
Останні два тижні виявилися досить турбулентними для української гривні. Якщо в середині травня долар можна було придбати менш ніж за 40 грн, то зараз він коштує мінімум 41 грн і є ще тенденція до под...
24 травня 2024
Шалені черги в ТЦК, блокпости у містах і Резерв+: як минув перший тиждень з новим законом про мобілізацію
З 18 травня 2024 року почав діяти закон про посилення мобілізації, і тепер усі без виключення військовозобов’язані мають оновити свої військово-облікові дані, якщо досі цього не зробили. Фактично "поз...
17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
На Харківщині прикордонники знищили особовий склад російської армії
03 червня 2024, 02:10
Графіки відключень електрики 3 червня діятимуть цілодобово, — Укренерго
03 червня 2024, 01:15
У ВМС спростували російські фейки про "знищення" кораблів та катерів ЗСУ
02 червня 2024, 19:05
Росія поширює ІПСО про конфлікти цивільних із поліцією та ТЦК, — Сухопутні війська
02 червня 2024, 18:03
На Дніпропетровщині ППО знищила російський розвідувальний дрон
02 червня 2024, 17:10
У метро Києва змінюють графік руху поїздів: деталі
02 червня 2024, 16:25
На Сумщині росіяни вдарили ракетами по об'єктам інфраструктури, — ОВА
02 червня 2024, 15:45
На Миколаївщині потонув чоловік, який хотів переплисти озеро
02 червня 2024, 15:10
У Станіславі окупанти обстріляли ліцей, соціальну пральню та житлові будинки, — ОВА
02 червня 2024, 14:31
Росіяни обстріляли Дніпропетровщину дронами та артилерією: є руйнування
02 червня 2024, 13:54