UA | RU
26 вересня 2021, 10:59

Михайло Добкін: Харківські лікарні не готові до хвилі COVID-19. Влада міста нічого не зробила

Харків виявився не готовий до нової хвилі коронавірусу, тому що у нинішньої тимчасової влади міста неправильне розуміння пріоритетів

Про це під час зустрічі з харків'янами заявив лідер ГО "Наш Дім – Харків", харківський міський голова у 2006-2010 роках Михайло Добкін.

За його словами, подібні зустрічі дають дуже багато інформації для системного аналізу того, що найбільше турбує харків'ян. Михайло Добкін уточнив, що провів кілька сотень зустрічей з людьми у всіх районах Харкова.

"Люди говорили про наболіле системні речі. Так от, перше, що турбує харків'ян - це охорона здоров'я. Тому що ми сьогодні стоїмо на порозі нової хвилі коронавірусу. Це означає, що наша система охорони здоров'я повинна бути готова до прийому великої кількості людей", – вважає Михайло Добкін.

Тому, пояснив він, першим пріоритетом програми, з якою він йде на вибори, стала охорона здоров'я, в той час як у нинішньої тимчасової влади міста неправильні пріоритети, і замість того, щоб піклуватися про здоров'я і життя харків'ян, вона кидає всі сили на піар і зоопарк.

Нинішня міська влада, зазначив Михайло Добкін, так і не підготувала об'єкти охорони здоров'я для того, щоб ефективно боротися з COVID-19. "Матеріально-технічна база на поганому рівні. Чи покращили вони якість робочих місць для лікарів, які перші стикаються на шляху з інфекцією? Не зробили. Чи додали якісь муніципальні надбавки лікарям, щоб утримати персонал? Ні", - обурився Михайло Добкін.

Політик нагадав, що в результаті всі молоді фахівці в галузі медицини, які мають кваліфікацію, їдуть з Харкова, тому що вони не хочуть працювати за маленьку зарплату.

Нагадаємо, на сьогоднішній день Харків і Харківська область є антилідерами по поширенню COVID-19. За даними за 25 вересня, на Харківщині зафіксовано 611 лабораторно підтверджених випадків захворювання коронавірусом, що є найбільшим показником в країні. За минулу добу від COVID-19 на Харківщині померло 12 осіб.

Раніше народний депутат Юлія Світлична закликала уряд терміново втрутитися в ситуацію з поширенням COVID - 19 На Харківщині, оскільки місцева влада не в змозі самостійно виконувати свої функції.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
У Костянтинівці на Донеччині внаслідок ворожого обстрілу поранені п'ятеро людей
20 вересня 2024, 16:08
Ракетна атака по Одесі: ОВА оприлюднила перші дані про наслідки та постраждалих
20 вересня 2024, 15:46
У Запоріжжі стався вибух у лікарні — що відомо
20 вересня 2024, 15:36
У Києві викрили родину "фермерів", які вирощували канабіс та продавали його у трьох областях
20 вересня 2024, 15:27
НАЗК повідомило результати перевірки щодо звільненого з СБУ зі скандалом Іллі Вітюка
20 вересня 2024, 15:01
У Сумах затримали чоловіка, який мародерив у пансіонаті для літніх людей після авіаудару
20 вересня 2024, 14:33
Вбивство на АЗС у Києві: затриманому обрали запобіжний захід
20 вересня 2024, 14:02
На Полтавщині перекинулась фура: водія та пасажира деблокували рятувальники
20 вересня 2024, 13:48
Військовим, посадовцям та працівникам критичної інфраструктури України заборонили використовувати Telegram
20 вересня 2024, 13:32
У Києві повітря насичено пилом, сажею і димом: причина – горіння торф’яників
20 вересня 2024, 13:05