UA | RU
03 вересня 2021, 17:21

Михайло Добкін: Харків очищають не тільки від людей Авакова, а й від некомпетентних

Останні події в Харкові показали, що в місті ще ніколи не було такої відверто слабкої і некомпетентної влади, як зараз

Про це в інтерв'ю програмі "Робота над помилками" на YouTube-каналі "Капітал" заявив лідер ГО "Наш Дім - Харків", харківський міський голова у 2006-2010 роках Михайло Добкін.

Зокрема, коментуючи кримінальне провадження за звинуваченням колишнього голови Харківської облради Артура Товмасяна в отриманні хабара, Михайло Добкін зазначив, що Артур Товмасян – це друг сина екс-глави МВС Арсена Авакова. "Він сам по собі як політична фігура в Харкові ніколи нічого не значив і, як показало життя, не навчився значити. Випадково прийшов, випадково пішов", - додав Добкін.

Коментуючи слова журналіста про те, що Харків "зачищають від людей Авакова", Михайло Добкін зазначив, що в першу чергу "йде зачистка від некомпетентних".

"Ніколи в Харкові не було настільки відверто слабкої некомпетентної і не від Бога влади. Того ж Товмасяна призначали не депутати, яких обрали люди. Там, за великим рахунком, повинен був бути Чернов Сергій Іванович, тому що він разом з "Блоком Кернеса Успішний Харків" переміг на виборах до облради, у них найбільша фракція і вони, замість того, щоб підтримати свого, на догоду Авакову взяли і віддали місце голови облради "слузі народу". Хоча Товмасян ніякий не "слуга народу", він вступив в партію тільки для того, щоб спочатку отримати посаду керівника районної адміністрації, а потім стати головою облради".

Також Михайло Добкін зазначив, що після відставки Арсена Авакова з поста глави МВС, відставки Товмасяна через скандал з хабарем і звільнення з посади голови Харківської ОДА Айни Тимчук, в.о. мера Харкова Ігор Терехов "залишився голим на постаменті".

"Спочатку Терехов скрізь був оточений усіма, він був здавалося б міцний за рахунок інших сил впливу, адже Аваков, як не крути, був більш ніж міністр за впливом. Але сьогодні немає Арсена, немає губернатора, вплив дніпропетровського клану на Харків перервано з відставкою Айни Тимчук", - заявив Михайло Добкін.

Нагадаємо, 19 Харківська облрада відправив у відставку з посади голови облради Артура Товмасяна, якого підозрюють у вимаганні хабара в 1 мільйон грн. Замість нього головою облради стала Тетяна Єгорова-Луценко, також від партії "Слуга народу".

Товмасян підозрюється в тому, що "вимагав і отримав неправомірну вигоду в 1,05 млн грн за залишення на займаній посаді керівника обласного комунального підприємства, засновником якого є Харківська обласна рада".

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
Вбивство на АЗС у Києві: затриманому обрали запобіжний захід
20 вересня 2024, 14:02
На Полтавщині перекинулась фура: водія та пасажира деблокували рятувальники
20 вересня 2024, 13:48
Військовим, посадовцям та працівникам критичної інфраструктури України заборонили використовувати Telegram
20 вересня 2024, 13:32
У Києві повітря насичено пилом, сажею і димом: причина – горіння торф’яників
20 вересня 2024, 13:05
Окупанти вдарили по фермі на Харківщині: спалахнула пожежа, є поранені
20 вересня 2024, 12:42
Росіяни обстріляли Херсон: загинув чоловік
20 вересня 2024, 12:16
На Дніпропетровщині викрили масштабну оборудку під час закупівлі одягу для військових на 200 млн грн
20 вересня 2024, 11:58
Київ опинився на першому місці за рівнем забрудненості повітря у світі
20 вересня 2024, 11:21
На Київщині в пожежі загинули дві людини
20 вересня 2024, 10:56
Сили ППО вночі знищили 61 "Шахед" та російську ракету Х-59
20 вересня 2024, 10:30