UA | RU
16 липня 2021, 10:58

До Харкова заїхали відомі "гречкосії" з команди Березенка для створення "сіток" на вибори - Михайло Добкін

У Харкові сьогодні почали створюватися "сітки" - масштабні схеми з підкупу виборців, які вибудовують технологи з команди народного депутата восьмого скликання від "Європейської солідарності" Сергія Березенка

Про це розповів міський голова Харкова( 2006-2010), лідер громадської організації "Наш Дім - Харків" Михайло Добкін в інтерв'ю програмі "Ежу понятно" з Оленою Бондаренко – новому проєкту видання Vesti.ua.

"Заїхала команда Березенка - відомих гречкосіїв. Вони створюють зараз тут "сітки". Ми готуємося з цим боротися. Небезпеки глобальної не бачимо, але проблеми, ясна річ, будуть. Була б на нашому боці поліція, то і переживати було б нічого. Якщо поліція буде їх прикривати, то буде трохи складніше", - сказав політик.

Разом з тим, Михайло Добкін зазначив, що його команда знає про це і готується боротися з подібними схемами підкупу виборців.

"Ми все одно їх на білий світ витягнемо. А вони прямих сонячних променів не люблять. Їм треба, щоб було тихо, темно – це їхня атмосфера", - зазначив політик.

Також, за його словами, чим більше знакових людей візьме участь у виборах харківського міського голови в жовтні, тим менше можна буде підтасувати результати, а опоненти до цього готуються.

Нагадаємо, раніше Михайло Добкін говорив про те, що "всі політтехнологи, вся команда, яка вибудовувала сітку Сергію Березенку - вони всі сьогодні працюють у штабі мого головного опонента, сплітаючись у зміїному оргазмі з людьми Авакова".

Також ЗМІ писали, що в Харкові на в.о. мера Ігоря Терехова сьогодні працюють технологи Петра Порошенка, які зайняті створенням виборчих "сіток". Керує цим процесом народний депутат восьмого скликання від "ЄС" Сергій Березенко, який обкатав подібну схему на виборах у Чернігові в 2015 році, коли він балотувався до парламенту по 205-му округу. А пізніше - на виборах в 2019-му році ці "сітки" будувалися по всій Україні для Петра Порошенка. Зокрема, йдеться про Олександра Грановського, який на парламентських виборах-2019 балотувався на мажоритарному окрузі в Харкові.

Більш того, за інформацією ЗМІ, до Харкова був присланий відомий фахівець з даної схеми – політтехнолог Дмитро Касьянов, який вибудовуватиме "сітки" для в.о. мера Ігоря Терехова. ЗМІ писали, що з побудовою виборчої кампанії йому допомагав керівник президентського штабу Петра Порошенка Сергій Березенко.

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
На Дніпропетровщині викрили масштабну оборудку під час закупівлі одягу для військових на 200 млн грн
20 вересня 2024, 11:58
Київ опинився на першому місці за рівнем забрудненості повітря у світі
20 вересня 2024, 11:21
На Київщині в пожежі загинули дві людини
20 вересня 2024, 10:56
Сили ППО вночі знищили 61 "Шахед" та російську ракету Х-59
20 вересня 2024, 10:30
Вночі російський "Шахед" пролетів у безпосередній близькості до Хмельницької АЕС, – ОВА
20 вересня 2024, 10:04
На Черкащині внаслідок падіння БПЛА горіла лісова підстилка
20 вересня 2024, 09:48
Кремль вимагає збільшити темпи паспортизації українців в окупації, – ЦНС
20 вересня 2024, 09:29
Росіяни атакували Київщину "Шахедами": що відомо
20 вересня 2024, 09:17
Росіяни вночі обстріляли Краматорськ: вдарили по будинках
20 вересня 2024, 08:58
На Львівщині через падіння уламків ворожого "Шахеда" виникла пожежа
20 вересня 2024, 08:45