UA | RU
06 травня 2024, 19:35

РФ прагне прорвати українську оборону на Сході, щоб вийти на Курахове та Покровськ – Сирський

фото: t.me/osirskiy

На Донеччині окупаційні російські війська намагаються прорвати оборону ЗСУ й вийти до міст Курахове та Покровськ

Про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, передає RegioNews.

Він зауважив, що українські війська ведуть оборонні дії на Покровському та Курахівському напрямках. За словами головкома, згадані ділянки фронту є напрямом головного удару Росії.

Саме тут зосереджені основні ударні сили ворога, який намагається прорвати оборону наших військ та, розвиваючи успіх, вийти до великих населених пунктів Курахове та Покровськ, – йдеться у повідомленні.

Олександр Сирський пояснив, що Росія щоденно атакує позиції Сил оборони завдяки тому, що від самого початку війни мала чисельну перевагу в особовому складі, озброєнні та військовій техніці.

Наша задача в цих умовах - утримати займані рубежі та позиції, вогнем артилерії, ударними БПЛА та всіма засобами завдати максимальних втрат ворогу, виснажити його, тим самим зірвати ворожі плани і виграти час для формування та підготовки наших резервів, – наголосив Головнокомандувач ЗСУ.

Під час роботи з командирами бригад Олександр Сирський прийняв всі необхідні рішення щодо посилення оборони резервами, виділення додаткової кількості ракет, боєприпасів, засобів РЕБ та БПЛА.

Також напередодні професійного свята військових, Дня піхоти, він вручив відзнаки і нагороди кращим воїнам, які відзначилися в боях з окупантами.

Нагадаємо, ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту, Росія зосередила основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах. РФ активно атакує по всій лінії фронту, на деяких напрямках - має тактичні успіхи.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...