Про це повідомили в пресслужбі Укрзалізниці, передає RegioNews.
"Залізничні вокзали минулої зими стали центрами обігріву та харчування для всіх українців у прифронтових регіонах, де блекаути мали регулярний характер”, – йдеться в повідомленні.
Цьогоріч Укрзалізниця разом із фондом Говарда Баффета створила цілий поїзд, який здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день.
"Food train вже пройшов тестову перевірку, і найближчим часом спільна команда Укрзалізниці та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа є критично важливими для життя”, – зазначив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.
Поїзд складається з 6 вагонів під локомотивом:
генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів;
вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.
Зазначається, що Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо та інше.
"Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача”, – додали у компанії.
Нагадаємо, Укрзалізниця змінила правила щодо групових замовлень квитків.