Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України, передає RegioNews.
Як повідомили медики, подружжя з Трускавця отруїлось квашеними груздями, які є їстівними. Їх чоловік та жінка збирали на околицях Трускавця і спробували 2 вересня.
Вже наступного дня 73-річна жінка почала скаржитись на діарею та болі в животі. За медичною допомогою вона звернулась на третій день. Вже через чотири дні її стан різко погіршився і жительку Львівщини перевели до відділення інтенсивної терапії. Там вона була у важкому стані.
Через тиждень після вживання груздів госпіталізували і її 76-річного чоловіка.
"На жаль, організм 73-річної жінки не переніс отруєння токсичними речовинами, що спричинили їстівні гриби. Пацієнтка на 7-мий день перебування в лікарні у відділенні інтенсивної терапії померла. Її 76-річний чоловік у стані середньої важкості надалі отримує необхідну допомогу", — повідомила Наталія Жукровська — лікарка із загальної гігієни відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.
Нагадаємо, раніше у Києві працівники закладу харчування отруїлися власними стравами.