Про це повідомляє "Суспільне", передає RegioNews.
Як розповів начальник Богородчанського управління ГУ Держпродспоживслужби області Володимир Лерчук, отруєння у цьому закладі фіксують вже не вперше.
17 червня у ресторані відбувався випускний вечір школярів із села Саджава. 20 червня з лікарні повідомили про те, що в інфекційне відділення поступили люди з ознаками отруєння. Лабораторія відібрала проби залишків харчів. На час перевірки припинено роботу ресторану. Отруєння в цьому закладі зафіксували у 2016 році, якщо не помиляюся. Тоді тут святкували весілля", — констатував Лерчук.
Як повідомили в пресслужбі ГУ Держпродспоживслужби області, загалом у той день у закладі відпочивало 160 людей. Імовірна причина отруєння - протерміновані продукти. Наразі проводять мікробіологічне лабораторне обстеження ресторану "Діброва", відбирають проби харчів та питної води.
Відвідувачі вживали курячі закуски, сирну та м'ясну нарізки, бульйон, картоплю, голубці, воду та алкоголь, — повідомили в пресслужбі установи.
Нині кількість госпіталізованих відвідувачів зросла до одинадцяти.
Як повідомила завідувачка інфекційного відділення Богородчанської центральної райлікарні Лілія Федорів, хворих госпіталізували до медзакладу в стані середньої важкості та легкому. Сьогодні хворі почувають себе краще. Пацієнти поступали з ознаками гострої кишкової інфекції.
Нагадаємо, 20 червня до інфекційного відділення Богородчанської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція госпіталізовані 10 людей. Усі потерпілі вживали їжу в готельно-відпочинковому комплексі.