Всього було проведено близько 2 тисяч перевірок об'єктів господарювання
Про це в ефірі "Україна 24" заявив голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан, інформує RegioNews з посиланням на "РБК-Україна".
За його словами, інспекції проводяться в першу чергу на об'єктах з високим рівнем ризику поширення вірусу.
"Це сьогодні загальноосвітні установи, гуртожитки, ринки. Потім йдуть ресторани, служби побуту", - сказав Рубан.
Також перевірки проводяться у зв'язку зі скаргами громадян. Для цього у Києві створено 10 мобільних груп у кожному районі.
"Держспоживслужба перевірила за останні три місяці близько 2 тисяч об'єктів, складено близько 400 протоколів. Велика частина зайшла в суд, враховуючи всі докази, які ми надаємо суду", - додав Рубан.
Нагадаємо, в Україні можуть збільшити штрафи для підприємців через порушення карантину.