UA | RU
05 липня 2018, 15:18

На Черкащині відкрили «Інститут здоров’я рослин» світового рівня

Інститут оснащений передовим обладнанням,  яке дозволяє робити комплекс різноманітних досліджень різного рівня складності, охоплюючи агрохімічний та агробіологічний напрямки, аналітичну роботу в різних галузях, впроваджувати високотехнологічні наукові дослідження.

Таким чином, він стане першою в Україні науковою платформою світового рівня для досліджень у сфері агро. Засновником «Інституту здоров’я рослин» є вітчизняний лідер з виробництва високоякісних ЗЗР та мікродобрив ГК UKRAVIT - найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах.

«Сільське господарство – відновлювальна галузь, яка дасть людям майбутнього можливість виробляти практично будь-що. Використовуючи її як базу сировини, можна працювати у сферах фармацевтики, мікробіології, біохімії, будівельних матеріалів, відновлюваної енергетики і багатьох інших», – відзначає власник ГК «UKRAVIT» Віталій Ільченко.

                     Ми не створюємо бренд – ми створюємо знак якості

Інститут працюватиме у форматі «Green Chemistry» («зелена хімія»). Це – прогресивний підхід, який передбачає дбайливе ставлення до природи і максимальне зменшення використання шкідливих компонентів. Над запуском проекту працювали найкращі українські та зарубіжні вчені.

Володимир Малиновський, старший науковий консультант інституту - "Ми інтегруємось в міжнародну науку. В Європі достатньо проектів світового маштабу, де потрібні учасники з різних країн світу і відтепер ми станемотаким партнером".

Інститут працюватиме у двох напрямках - науковий та аналітичний

 

Дослідження проводитимуться на основі потужної лабораторної бази, оснащеної кращим світовим обладнанням. Розробки тестуватимуть в унікальному демоцентрі, який являє комплекс підземних теплиць, фітотронних кімнат та кліматичних камер і дозволяє вирощувати культури в реальних умовах упродовж всього року. Протестовані препарати запускатимуться у виробництво на «Фабриці агрохімікатів» у Черкасах, яка входить до складу ГК «UKRAVIT».

 «Ми плануємо розширюватись по всій Україні і будувати такі інтитути і в інших регіонах. До кінця року ми запустимо 6 додаткових виробничих цехів, що дасть можливість збільшити виробництво продукції до 16 тисяч, у той час, коли у  2014-му році на фабриці виробляли 2 тис. т продукції. ми повинні прагнути до отримання найвищих врожаїв. Принаймні вони мають бути абсолютно безпечними для наших клієнтів та для екології країни в цілому. «Інститут здоров’я рослин» готовий надавати аналітичні послуги аграрному сектору та захищати екологію України", - узагальнив Віталій Ільченко.

17 жовтня 2024
План перемоги Зеленського: як експерти оцінюють ініціативу президента
Напередодні президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді план перемоги над росією. Цей документ містить п’ять основних пунктів щодо того, як змусити рф припинити війну і за словами очіль...
10 жовтня 2024
Після війни в Україні залишаться не більше 25 млн людей – соціолог Володимир Паніотто
Скільки сьогодні громадян в Україні, чому підвищення народжуваності дасть економічний ефект лише за 20 років і чому без мігрантів з інших країни буде неможливо відновити Україну — про все це RegioNews...
04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
03 жовтня 2024
Як зміниться життя українців у жовтні: "листи щастя" від ТЦК, знижений тариф за світло та кешбек за вітчизняні товари
Жовтень принесе доволі багато змін у життя українців. Чому не слід забути подати документи на отримання субсидії для тих, хто її потребує, а також, хто може розраховувати на сплату за електроенергію м...
Прикордонники знищили дюжину ворожих FPV-дронів на Запорізькому напрямку
18 жовтня 2024, 07:11
Понад 200 тисяч гривень за непридатність до служби: на Хмельниччині затримали організатора "схеми"
18 жовтня 2024, 06:10
Нічого шастати: розвідники показали, як нищать бронетехніку та гармати окупантів
18 жовтня 2024, 05:05
В Україні викрили мережу з продажу підробок техніки відомого бренду
18 жовтня 2024, 04:28
На Черкащині судитимуть "смотрящого" за Уманню, який планував вбивство судді
18 жовтня 2024, 03:32
Житель Дніпропетровщини під час сварки вдарив знайомого молотком по голові
18 жовтня 2024, 03:00
На Хмельниччині чоловік через ревнощі порубав сокирою співмешканку та сусіда
18 жовтня 2024, 02:27
На Буковині підприємець на своїх АЗС продавав фальсифіковане паливо
18 жовтня 2024, 01:52
Під Вовчанськом прикордонники засліпили росіян FPV-дронами
18 жовтня 2024, 01:21
На Вінниччині засудили чоловіка, який зґвалтував 12-річну дівчинку на очах у своєї доньки
18 жовтня 2024, 00:52